Academia de Poliție despre toxiinfecția care a trimis la spital 63 studenți: „Am făcut o comisie“

Academia de Poliție despre toxiinfecția care a trimis la spital 63 studenți: „Am făcut o comisie“

Reprezentanții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” vin cu detalii despre situația zecilor de studenți care au ajuns, în cursul nopții de marți spre miercuri, 14/15 noiembrie 2023, la spital, acuzând dureri abdominale și stări de vomă.

Mesaje transmise între studenți Sursa: lider sindical „Oltpol”

Peste 50 de studenți ai instituției de învățământ superior care formează ofițeri de poliție au început să se simtă rău începând de marți după-amiază, 14 noiembrie 2023, confruntându-se cu stări de vomă și dureri abdominale.

Studenții au mâncat la masa de prânz o ciorbă, iar la felul doi, piure cu carne. La scurt timp, pe grupurile de Whatsapp au apărut întrebări, studenții cerându-și între ei lămâi și medicamente antivomitive, iar când durerile au devenit de nesuportat au solicitat ajutor medical. Un număr de 57 de studenți au ajuns la camera de gardă a spitalului „Matei Balș” din Capitală.

Zeci de studenți au ajuns la camera de gardă SURSA Foto: sindicat Oltpol

Zeci de studenți au ajuns la camera de gardă SURSA Foto: sindicat Oltpol

Reprezentanții instituției de învățământ superior au venit cu detalii despre cele întâmplate.

În data de 14.11.2023, începând cu ora 20,30, mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoțite de stări de vomă.

Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală.

La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți”, au precizat reprezentanții academiei.

Niciun student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate, au mai menționat aceștia, într-un comunicat transmis la solicitarea „Adevărul”.

Se face anchetă epidemiologică

Incidentul a fost raportat de reprezentanții Spitalului „Matei Balș” către Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, fiind deschisă o anchetă epidemiologică.

Și Academia de Poliție desfășoară acum propria anchetă, însă incidentul /și verificările dispuse în urma acestuia nu afectează derularea procesului didactic, este precizarea instituției.

De urgență, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București s-au prezentat la sediul instituției noastre pentru desfășurarea unei anchete epidemiologice. Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție.

Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”, se mai menționează în comunicatul transmis de Academia de Poliție.

Probe trimise la laborator

Reprezentanții DSP București au transmis, la rândul lor, la solicitarea „Adevărul”, care sunt măsurile întreprinse îm acest caz. Instituția a precizat că a fost informată în cursul acestei dimineți de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr.Matei Balș” că „în garda din 14.11.2023 - 15.11.2023 s-au prezentat un număr de 57 de pacienți cu tablou clinic sugestiv pentru toxiinfecție alimentară: greață, vărsături, febră, frisoane, cefalee”.

În urma anamnezei inițiale efectuată la camera de gardă, pacienții au afirmat că simptomele au debutat la aproximativ 5-6 ore de la ingestia alimentelor servite la masa de prânz și la cină, în data de 14.11.20203, în cadrul cantinei Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”. Din relatarea unitătii sanitare, s-a administrat tratament simptomatic și perfuzii de rehidratare, niciunul din pacienți nu a necesitat internare”, se menționează în răspunsul transmis de DSP București.

În urma informațiilor primite, DSP București a contactat reprezentanții Direcției Medicale a M.A.I, de aici ancheta fiind preluată la nivelul M.A.I..

Echipa direcției medicale s-a deplasat în cursul dimineții de astăzi la locație pentru a investiga evenimentul și a lua măsurile necesare. Menționăm că ne-a fost solicitat sprijinul în vederea trimiterii probelor alimentare la laboratorul DSPB, unde au fost trimise trei probe alimentare din meniul principal servit în data de 14.11.2023, probe ce urmeaza a fi prelucrate”, au mai precizat reprezentanții DSP București.

La Academia de Poliție au avut loc și în trecut incidente, studenții plângându-se, în ultimii ani, de condițiile proaste de cazare, dar și de calitatea hranei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?