Accident aviatic în Rusia: Eroare umană sau deficiență tehnică, pistele privilegiate de comisia de anchetă VIDEO

Accident aviatic în Rusia: Eroare umană sau deficiență tehnică, pistele privilegiate de comisia de anchetă VIDEO

Comisia care investighează accidentul de avion soldat cu 62 de morți, sâmbătă dimineață, pe aeroportul din Rostov-pe-Don, a anunțat că o eroare umană sau o deficiență tehnică sunt considerate în prezent cauzele cele mai probabile ale prăbușirii aparatului de zbor al flydubai, relatează Reuters, citând agențiile de presă ruse.

* Accidente aviatice produse în lume între 2010 și 2016 (cronologie)

"În prezent, analizăm două ipoteze principale pentru accidentul de avion de la Rostov-pe-Don: eroare de pilotaj în legătură cu condiții de vreme nefavorabilă sau o eroare tehnică", a declarat o reprezentantă a comisiei de anchetă, Oksana Kovrijnaia, citată de Interfax.

Un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prăbușit sâmbătă dimineață pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condițiile de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane.

"Potrivit primelor informații, la bord se aflau 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului . Toți au murit", a precizat comisia rusă de anchetă într-un comunicat.

Avionul s-a prăbușit la ora Moscovei 03.50 (00.50 GMT), la "o a doua tentativă de aterizare din cauza condițiilor meteorologice proaste", a anunțat la rândul său Ministerul rus pentru situații de urgență.

Președintele rus Vladimir Putin a transmis sâmbătă condoleanțe familiilor celor decedați și a afirmat că în prezent asistența acordată acestora reprezintă o prioritate, relatează agențiile ruse de știri, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Șeful statului a declarat că acum prioritatea este asistența acordată familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața", a declarat Peskov.

Potrivit unui comunicat al companiei low-cost flydubai, dintre cei 55 de pasageri 44 erau cetățeni ruși, opt ucraineni, doi indieni și un uzbec. Dintre pasageri, 33 erau femei, 18 bărbați și patru copii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...