Accident de autobuz soldat cu 10 morți, în Australia

Accident de autobuz soldat cu 10 morți, în Australia

Alți 11 pasageri, răniți grav, au fost internați în spital.

Cangur în vie, în Hunter, Australia. Foto: Shutterstock

Un accident de autobuz produs pe pe coasta de est a Australiei, în regiunea viticolă Hunter, la nord de Sydney, a provocat 10 morți și 11 răniți grav, a relatat poliția de stat din New South Wales, transmite AFP.

Potrivit agenției, accidentul s-a produs luni seara, pe drumul expres care duce spre Sydney la ieșirea spre orașul Greta (situat la 170 km nord de Sydney). „Poliția din New South Wales investighează un accident <...> în care 10 persoane au murit și alte 11 au fost spitalizate”, a spus departamentul de poliție.

Polițiștii nu au raportat încă date despre cauzele accidentului, menționând doar că în urma accidentului autobuzul s-a răsturnat și a zburat peste marginea drumului. De asemenea, se raportează că șase elicoptere ale serviciului de salvare au sosit de la Sydney pentru a evacua pasagerii răniți. Acestea au transportat răniții la spitalele din metropolă.

În total, în autobuz se aflau 39 de pasageri care se întorceau de la un eveniment la una dintre cramele din apropiere. 18 dintre ei au primit ajutor la fața locului și au putut pleca acasă. Și șoferul în vârstă de 58 de ani a fost dus la spital pentru examinare, după care anchetatorii vor începe să lucreze cu el, pentru stabilirea circumstanțelor accidentului.

Hunter este o regiune foarte populară printre turişti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat