Accident de elicopter în Canada

Accident de elicopter în Canada

Pilotul a murit, potrivit CBC.

Incendiu de vegetație în British Columbia. Foto: Arhiva Adevărul

Pilotul a murit în urma prăbușirii unui elicopter de pompieri în Alberta. Acest lucru a fost anunțat joi de canalul de televiziune CBC , citând Consiliul pentru Siguranța Transporturilor.

[Elicopterul] s-a ciocnit cu solul în timpul unei operațiuni de stingere a incendiilor”, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului, citat de canal.

Pilotul decedat a devenit al treilea pompier care a murit în timp ce lupta împotriva incendiilor din Canada în 2023, a notat CBC.

Ministrul canadian al pregătirii pentru situații de urgență, William Blair, a declarat săptămâna trecută că în prezent există aproape 900 de incendii active în țară, dintre care jumătate încă nu au fost aduse sub control. Cel mai mare număr de incendii a fost înregistrat în provinciile Alberta, British Columbia, Quebec și Ontario. Blair a numit sezonul actual al incendiilor de vegetație ca fiind cel mai rău din istoria Canadei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?