Accident GRAV. Camion militar răsturnat într-o râpă. Trei militari au decedat VIDEO

Accident GRAV. Camion militar răsturnat într-o râpă. Trei militari au decedat VIDEO

Un camion avand la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vanatori de Munte s-a rasturnat, joi seara, intr-o prapastie, in judetul Arges, accidentul soldandu-se cu trei morti. Camionul era ultimul dintr-o coloana de patru vehicule militare care se deplasau dinspre Cincu spre Campulung. Cei trei militari morti se aflau in cabina camionului in momentul in care acesta s-a rasturnat si au ramas prinsi intre fiarele contorsionate. Ceilalti zece militari se aflau in partea din spate a vehiculului militar. Noua dintre acestia au fost preluati de ambulante si transportati la spital. Al zecelea militar a scapat fara nicio leziune. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat ca din declaratiile supravietuitorilor reiese ca autovehiculul a ramas fara frane.

UPDATE 04:30 Cei trei militari morti in accidentul din Arges aveau 32, 38 si 40 de ani; doi dintre ei fusesera in Afganistan (news.ro)

Conform MApN, cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, iar vineri, la ora 8.30, vor fi organizate in unitatile militare din tara ceremonii de comemorare.

Plutonierul-major Mihai Ionut Toma avea 38 de ani si era necasatorit. Era veteran al teatrelor de operatii, cu doua misiuni executate in Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era in varsta de 32 de ani, era casatorit si avea un copil. Executase o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era casatorit si avea un copil.

ACTUALIZARE 23.55. "Două persoane au rămas încarcerate. Avem un deces confirmat", a declarat la Digi24 premierul Mihai Tudose.

Un singur militar e pe picioarele lui, restul toţi necesită intervenţii. Unii au fost resuscitaţi", a adăugat premierul.

UPDATE 23.40 „Camionul a fost stabilizat. Se lucrează cu utilaje de descarcerare grele, se lucrează de circa 30 de minute, iar echipajele de ambulanţă sunt pregătite să acorde primul ajutor. În acest moment ştim că în cabină cele două persoane sunt în stare de inconştienţă. Militarul decedat se pare că a căzut din cabină, el fiind găsit cu 30 de metri mai jos decât camionul”, a declarat şeful ISU Argeş, Bogdan Olar.

UPDATE 23.32 Directorul Spitalului din Câmpulung, Grigore Stănescu, a declarat că „două dintre victimele accidentului au ajuns la secţia de urgenţe, prezentând leziuni traumatice, dar fiind în viaţă, conştiente şi primind îngrijirile corespunzătoare”.

23.38 Premierul Mihai Tudose a intrat în direct la Antena 3 : Nu avem elicopter de intervenție pe timp de noapte. „La momentul acesta, evaluarea este spre bine. În trei minute a fost institutită celula de criză, cod roșu, au plecat mașini de descarcerare, au fost informat și mInistrul Apărarii, Domnul Arafat era deja acolo. Domnul Bodog a fost rugat să vorbească la spitalele din zonă. Veste proastă, am aflat că țara noastră nu are elicopter pe timp de noapte în zonă montană”.

Update: Raed Arafat a venit cu ultimele informații. Din păcate, o persoană a murit, iar alte două au rămas încarcerate. „Două persoane au rămas încarcerate, motorul este peste ei, posibil să nu mai fie în viață. S-a mai găsit o persoană în zona camionului, s-a încercat resuscitarea, dar a fost declarată moartă”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

ACTUALIZARE 23.25 Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului. 

ACTUALIZARE 23.05. Din primele informaţii, patru persoane ar fi murit, dar reprezentanţii ISU nu au putut confirma, relatează Digi24.

Imediat după producerea acestui accident. primii care încercat să intervină au fost colegi ai militarilor respectivi.

Camionul răsturnat făcea parte dintr-un convoi alături de alte două autovehicule militare. Camioanele veneau de la poligonul de la Cincu, de la o aplicaţie.

Şoferul unuia din camioane a căzut în râpă, iar colegii soldaţilor au încercat să intervină.

Au fost şi câţiva localniciu care au încercat să intervină.

Primele apeluri au indicat că trei sau patru soldaţi nu au puls, dar aceste informaţii nu au fost confirmate oficial.

Raportarea oficială a ISU indică faptul că sunt 13 victime, dintre care două au fost duse la Spitalul din Câmpulung.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.
ACTUALIZARE 22:55 - „Informațiile sunt în dinamică, atât numărul victimelor cât și situația de la fața locului este în dinamică. Este vorba despre un camion militar răsturnat într-o râpă adâncă de aproximativ 4-50 de metri. La nivelul județului Argeș s-a activat Planul Roșu de intervenție, s-a acționat pentru descarcerarea a zece persoane și în momentul de față alte trei persoane sunt încarcerate și se lucrează pentru scoaterea acestora din camion. Operațiunea de salvare se desfășoară cu greutate, terenul este accidentat și este întuneric”, a declarat la Digi24 Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș.ACTUALIZARE 22.50. Prefectul de Argeş, Emilian Dragnea, din momentul în care s-au primit primele semnale, s-au înregistrat 12 victime, s-a declanşat planul roşu, au fost deplasate ambulanţe. Sunt echipaje care duc răniţi spre spitalul Cîmpulung, iar spitalul de la Piteşti este pregătit pentru primirea victimelor.

Sunt trei victime care au nevoie de descarcerare.

Este un accident rutier.

Nu avem elemente privind starea victimelor. O echipă de jandarmi securizează locul, a adăugat prefectul.

ACTUALIZARE 22.45. Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat la Digi24 că în camion erau militari de la Vânători de Munte, care veneau din misiune, de la o aplicaţie şi care se îndreptau spre Câmpulung.

Spre Dâmbovicioara au plecat secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi Mircea Duşa.

UPDATE 22:39 - Raed Arafat: Descarcerarea este dificilă; camionul răsturnat se află lângă o râpă şi mai mare; sunt şi persoane care au ieşit pe picioarele lor din vehicul

UPDATE/Carmen Dan: „Pot să spun că apelul a fost dat la 21.37. Din primele informații, 18 militari. Șase au ieșit. Patru sunt inconștienți. Mai sunt încarcerați 12”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

ACTUALIZARE 22.35. Camionul s-a răsturnat într-o râpă cu adâncimea de aproximativ 40 de metri, în zona Valea Urdii, după ce a ieşit de pe şosea.

La faţa locului au fost solicitate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş.

Este vorba de Batalionul 33 Câmpulung Vânătorii de Munte. Militarii se întorceau spre Câmpulung, cel mai probabil de la un exercțiu militar. Din primele informații se pare că într-o curbă șoferul camionului ar fi pierdut controlul, cel mai probabil din cauza unei defecțiunii tehnice. Primul care a sosit la fața locului a fost șeful de poliției din Dâmbovicioara. El a fost cel care a coborât în râpă. Surse susțin că patru persoane ar fi fost scoase fără semne vitale. Informația nu a fost confirmată oficial.

Ministrul Apărarii Adrian Țuțuianu s-a deplasat în zonă. „Infirmații sunt cele care au fost furnizate de Ministerul de Interne. Eu împreună cu secretarul de stat am plecat spre Dâmbovicioara, vom lua toate măsurile necesare pentru astfel de evenimente”, a declarat Țuțuianu.

Prefectul de Argeș, Emilian Dragne: „Sunt 12 victime, confirmate de cei de la ISU și cei de la rutieră, este un accident rutier, s-a răsturnat camionul. Starea victimelor nu o cunoaștem. Se face evaluare. Sunt supraviețuitori. Accidentul a avut loc acum trei sferturi de oră”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...