Accident la o centrală electrică în China: cel puțin 40 de morți (agenție)

Accident la o centrală electrică în China: cel puțin 40 de morți (agenție)

Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața joi în urma prăbușirii unei platforme de lucru la o centrală electrică din centrul Chinei, relatează AFP, citând Xinhua.

Accidentul s-a produs la ora locală 07:00 (23:00 GMT miercuri) în turnul de răcire în construcție la centrala electrică Fengcheng, în provincia Jiangxi, a indicat agenția oficială de presă chineză, care consemnase inițial un bilanț de 22 de morți.

Xinhua evocase la un moment dat "peste 40 de morți", citând echipele de salvare, înainte ca acestea să revină la bilanțul de 40 de victime. Dar acest bilanț ar putea să crească, întrucât "un număr necunoscut de persoane se află în continuare blocate sub dărâmături", potrivit agenției de presă chineză. Cinci muncitori răniți au fost spitalizați.

Imagini difuzate de Xinhua pe noua sa aplicație pe telefonul mobil arată o masă de tije metalice contorsionate, o macara care încearcă să degajeze locul accidentului și salvatorii în costum portocaliu care transportă un mort pe o targă.

În total, autoritățile au mobilizat 32 de autospeciale, 212 militari, nouă câini specializați în căutări și două drone.

Circa 68 de persoane se aflau pe platformă în timpul producerii accidentului, a relatat publicația locală China Jiangxi Online.

Victimele munceau pe un șantier de extindere a centralei, lansată în iulie 2015. Scopul era de a construi două generatoare suplimentare cu o capacitate de 1.000 MW fiecare, preconizându-se să fie date în exploatare la sfârșitul anului 2017 — începutul anului 2018, pentru o investiție totală de 7,67 miliarde de yuani (1,1 miliarde euro).

Accidentele sunt frecvente în China, unde reglementările în materie de securitate sunt ignorate, iar controalele superficiale.

În această vară, mai mult de 130 de persoane au fost spitalizate după o scurgere chimică la o fabrică din estul Chinei.

În aprilie, un incendiu devastator a durat 16 ore după o explozie la un depozit de substanțe chimice și combustibil pe coasta coasta provinciei Jiangsu (est), ceea ce a necesitat intervenția a circa 400 de pompieri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 O crimă politică premeditată

5 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…