Accident mortal pe platoul de filmare: Armurierul filmului ''nu ştie de unde au apărut gloanţele reale'' (avocat)

Accident mortal pe platoul de filmare: Armurierul filmului ''nu ştie de unde au apărut gloanţele reale'' (avocat)

Un avocat al armurierului de pe platoul de filmare al producţiei "Rust" a declarat că Hannah Gutierrez Reed, clienta sa, nu ştie cum a ajuns muniţia reală în arma cu care actorul Alec Baldwin a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, relatează DPA.

Avocatul Jason Bowles a declarat într-o scrisoare publicată de Variety că Hannah Gutierrez Reed este în continuare "devastată" în urma tragediei.

"În primul rând, Hannah ar dori să transmită cele mai profunde şi sincere condoleanţe familiei şi prietenilor Halynei. Era o femeie care oferea inspiraţie, pe care Hannah o admira", se arată în scrisoare.

În declaraţie i se transmite, de asemenea, însănătoşire rapidă regizorului filmului, Joel Souza, care a fost rănit în timpul incidentului.

"Hannah este devastată şi foarte tulburată de evenimentele din cauza evenimentelor produse", a continuat avocatul ei.

Bowles a menţionat, de asemenea, că unele relatări din media au "prezentat în mod fals" situaţia şi au "calomniat-o" pe Gutierrez Reed când au susţinut că ea a dat dovadă de neglijenţă în exercitarea atribuţiilor.

"Acest platou nu ar fi fost niciodată compromis dacă nu ar fi fost introdusă muniţie reală", se arată în scrisoarea trimisă Variety. "Hannah nu ştie de unde au apărut gloanţele reale", a precizat avocatul.

Potrivit lui Bowles, nici clienta sa în vârstă 24 de ani, nici recuziterul producţiei "Rust" nu au văzut pe nimeni folosind armele pentru a trage cu gloanţe reale. Avocatul a menţionat că Gutierrez Reed nu ar fi permis niciodată acest lucru. Armele - care ar fi fost contabilizate constant - erau ţinute încuiate în timpul nopţii şi a pauzelor de prânz.

"Hannah nu s-a confruntat niciodată cu o descărcare accidentală", se menţionează în scrisoare.

Bowles a precizat că Gutierrez Reed a fost foarte ocupată pe platou şi i-a fost dificil să se concentreze doar asupra responsabilităţilor ei ca armurier.

"Ea a militat pentru instruire, pentru întreţinerea armelor şi pentru timp suficient acordat pregătirii scenelor cu focuri de armă, însă nu a avut câştig de cauză în faţa producătorilor şi a departamentului său", precizat avocatul. "Toată producţia a devenit nesigură din cauza diverşilor factori, inclusiv lipsa şedinţelor pentru siguranţă. Nu a fost vina lui Hannah", a încheiat Bowles.

Săptămâna aceasta, Dave Halls, asistentul de regie care joia trecută i-a dat pistolul lui Alec Baldwin cu care actorul a tras accidental şi a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins , a recunoscut că nu a verificat arma înainte de filmarea scenei fiind convins că conţine gloanţe oarbe.

La rândul său, Hannah Gutierrez Reed a declarat autorităţilor că s-a asigurat în ziua filmărilor că arma conţine gloanţe de recuzită şi a subliniat că nu avea cunoştinţă că există muniţie reală pe platoul de filmare.

Versiunea sa o contrazice însă pe cea a şerifului din Santa Fe, Adan Mendoza, care a declarat presei că printre obiectele confiscate de echipa lui s-au aflat şi 500 de cartuşe pe care le-a descris drept un amestec de cartuşe false, cartuşe goale şi muniţie reală.

La întrebările presei privind o posibilă responsabilitate penală a lui Baldwin, care pe lângă protagonist este şi unul dintre producătorii serialului, şeriful a precizat că "nimic nu este exclus".

Singura confirmare de până acum este că pistolul cu care a tras Baldwin este un revolver Colt 45 care era păstrat împreună cu alte două arme, una modificată pentru a nu putea funcţiona cu muniţie reală şi alta din plastic.

Recomandările foarte stricte ale industriei cinematografice în materie de arme de foc interzic prezenţa muniţiei reale pe un platou de filmare, tocmai pentru a preveni astfel de accidente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

4 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”