Accident pe A2: Cauzele și împrejurările sunt investigate de IGPR, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de la Lehliu-Gară

Accident pe A2: Cauzele și împrejurările sunt investigate de IGPR, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de la Lehliu-Gară

Cercetarea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier de pe autostrada A2 se investighează de către IGPR - Serviciul Rutier, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, procuror Iuliana Olteanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Ea a precizat că, în urma producerii accidentului, s-a dispus deplasarea la locul evenimentului a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, Liliana Bănescu.

Conform Iulianei Olteanu, s-a înregistrat dosarul penal numărul 1123/P/2016, în care se va începe urmărirea penală cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

"În zilele următoare se va aprecia asupra preluării cauzei de către o unitate de parchet superioară", a mai spus Iuliana Olteanu.

Ea a precizat că în urma accidentului au decedat 3 persoane, care au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Călărași, pentru efectuarea autopsiei.

Departamentul pentru Situații de Urgență a informat sâmbătă că 13 victime ale accidentului au fost transportate la Spitalul Bagdasar Arseni, iar 11 — la Spitalul Floreasca din Capitală. Totodată, 5 răniți au fost transportați la Spitalul Sf. Pantelimon, 5 — la Spitalul Universitar, 4 — la Spitalul Elias, iar 3 — la Spitalul Sf. Ioan, potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a DSU.

Peste 100 de salvatori au intervenit , sâmbătă, la accidentul rutier produs pe autostrada A2 , la kilometrul 67, în care au murit trei persoane, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale. În accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion. Totodată, în accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...