Accidente feroviare produse în lume (cronologie 2018-2021)

Accidente feroviare produse în lume (cronologie 2018-2021)

Cel puţin trei persoane au murit şi mai mulţi pasageri au fost răniţi, la 26 septembrie 2021, după ce cinci vagoane ale unui tren au deraiat în apropiere de Joplin, în regiunea de centru-nord a statului american Montana, transmite Reuters. Nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor rănite şi nici cauza incidentului. Trenul Empire Builder, care pornise din Chicago cu destinaţia Seattle, avea la bord aproximativ 147 de pasageri şi 13 angajaţi.

* * *

7 iunie 2021 - Un număr de 43 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite în deraierea unui tren urmată de o coliziune cu un alt tren de pasageri în sudul Pakistanului.

18 aprilie 2021 - Cel puţin unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost rănite în deraierea unui tren la nord de Cairo, Egipt.
4 aprilie 2021 - Peste 50 de persoane şi alte 190 au fost rănite în cea mai gravă catastrofă feroviară din ultimele decenii în Taiwan, ce a fost cauzată de un utilaj de şantier care, după ce a alunecat de pe o pantă, a izbit un tren ce transporta în jur de 500 de pasageri şi care tocmai intra într-un tunel.

26 martie 2021 - Cel puţin 32 de persoane au fost ucise şi 66 rănite în urma coliziunii a două trenuri de călători în oraşul Sohag din sudul Egiptului.

31 iulie 2020 - O coliziune între un tren de mare viteză şi un vehicul de întreţinere a şinelor în centrul Portugaliei s-a soldat cu doi morţi şi 37 de răniţi, a anunţat Autoritatea naţională de protecţie civilă (CNOS).
15 iulie 2020 - Un mecanic de tren şi-a pierdut viaţa, iar zeci de pasageri au fost răniţi când un tren de persoane a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga, cel mai probabil după ce a ignorat culoarea roşie a semaforului.

13 martie 2020 - Cel puţin 13 persoane au fost rănite după ce două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în apropiere de capitala egipteană Cairo, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

12 noiembrie 2019 - Cel puţin 14 oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi în coliziunea frontală a două trenuri în estul Bangladeshului.

27 februarie 2019 - Peste 20 persoane au murit şi în jur de 40 au fost rănite în gara centrală din Cairo, în urma unui accident feroviar care a declanşat un incendiu.
8 februarie 2019 - O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte opt au fost rănite într-un accident feroviar în care au fost implicate două trenuri regionale la circa cincizeci de kilometri de Barcelona, în nord-estul Spaniei, au anunţat serviciile de urgenţă.

8 ianuarie 2019 - Trei persoane au murit şi în jur de 200 au fost rănite în urma coliziunii a două trenuri în capitala sud-africană Pretoria.
2 ianuarie 2019 - Un tren de pasageri, care se îndrepta spre Copenhaga, a fost lovit de obiecte dintr-un tren de marfă, iar şase persoane şi-au pierdut viaţa.

13 decembrie 2018 - Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 43 au fost rănite, la Ankara, Turcia, în coliziunea dintre un tren de mare viteză şi un tren local. Trenul de mare viteză, care circula spre provincia Konya (centru), a intrat într-o locomotivă care efectua inspecţii pe linii feroviare.

20 octombrie 2018 - O persoană a murit şi 49 au fost rănite, dintre care cinci grav, după ce un tren de navetişti al companiei Rodalies Catalunya a deraiat în localitatea Vacarisses, în apropiere de Barcelona, ca urmare a unei alunecări de teren după ploile torenţiale care au căzut în Catalonia.
19 octombrie 2018 - Cel puţin 50 de persoane au murit într-un accident de tren în statul Punjab din nordul Indiei. Trenul a intrat în mulţimea adunată lângă liniile de cale ferată în oraşul Amritsar, care participa la o sărbătoare hindusă şi nu l-a auzit apropiindu-se, din cauza zgomotului produs de artificii.
15 octombrie 2018 - Şaptesprezece persoane au fost rănite, în urma coliziunii între un tren de pasageri şi un camion în sudul Germaniei.
16 octombrie 2018 - Un tren de pasageri a deraiat la circa douăzeci de kilometri nord de Rabat, făcând şase morţi şi 86 de răniţi.

18 septembrie 2018 - Un tren a intrat în coliziune cu un autobuz de navetişti în oraşul Graz, al doilea cel mai mare din Austria, în accident pierzându-şi viaţa şoferul autobuzului şi alte 11 persoane fiind rănite.

13 iulie 2018 - Cel puţin 58 de persoane au fost rănite la Cairo, în Egipt, după ce trei vagoane ale unui tren de pasageri, care se îndrepta spre provincia sudică Qena, au deraiat.
8 iulie 2018 - Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 73 au fost rănite în Turcia, după ce un tren de pasageri a deraiat în regiunea Tekirdag (nord-vest). Trenul, care transporta 360 de pasageri, venea de la Kapikule, la frontiera cu Bulgaria, şi se îndrepta către Istanbul, când şase vagoane au deraiat.

26 iunie 2018 - Treizeci de adulţi şi copii au fost răniţi în urma deraierii unui tren de pasageri, în apropierea oraşului St. Pölten, în estul Austriei. În trenul care avea trei vagoane, se aflau aproximativ 80 de persoane, printre care numeroşi copii, care mergeau spre şcoală.

23/24 mai 2018 - Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma deraierii unui tren, care a avut loc în nordul Italiei, nu departe de Torino. Una dintre cele două victime a fost un bărbat de origine română rezident în Busto Arsizio. A doua persoană care a decedat a fost conductorul trenului. Trenul a deraiat după ce a lovit un camion de mare tonaj oprit la un pasaj cu puţin înainte de trecerea garniturii de tren şi trei vagoane au sărit de pe şine în urma impactului.

22 ianuarie 2018 - Şaisprezece oameni au fost răniţi într-un accident de tren într-o suburbie a oraşului australian Sydney. Trenul nu a frânat la timp şi s-a izbit în plină viteză de bariera de la capătul liniei în staţia Richmond, la circa 60 km de centru. AGERPRES/(Documentare - Suzana Cristache Drăgan, Cerasela Bădiţă, Daniela Dumitrescu; editor: Cristian Anghelache)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante