Accidentul de tren din Grecia, surprins de o cameră de supraveghere VIDEO

Accidentul de tren din Grecia, surprins de o cameră de supraveghere VIDEO

Trenul de marfă și cel de pasageri s-au ciocnit marți seară, la ora 23:21:18, circulând pe aceeași linie. Șeful de gară din Larissa și-ar fi recunoscut greșeala.

O cameră de supraveghere a surprins momentul șocant al coliziunii dintre trenul de pasageri și cel de marfă de lângă Tempe-Grecia, care a provocat moartea și rănirea a zeci de persoane.

Din ceea ce se poate vedea în înregistrare, trenul de marfă care se îndrepta spre Larissa și trenul de pasageri care a pornit la ora 19:22 din Atena se află pe aceeași linie, circulând cu 166 km/h și nu pot evita coliziunea, vagoanele fiind apoi cuprinse de flăcări.

Potrivit informațiilor apărute, accidentul pare să se datoreze manevrei greșite a șefului de gară din Larissa care, pe tronsonul "Larissa - Evangelismos", a dirijat trenul de pasageri pe linia de coborâre a traficului, în aceeași linie cu trenul de marfă. Trebuie remarcat faptul că linia de cale ferată care leagă Atena de Salonic este dublă pe toată lungimea, potrivit protothema.gr.

Cerându-și scuze în faza de anchetă preliminară, șeful de gară din Larissa, care a fost arestat, și-ar fi acceptat greșeala fatală și a atribuit-o "momentului nepotrivit", în timp ce împotriva sa a fost format un dosar pentru infracțiuni grave.

Acuzațiile cu care șeful de gară se va confrunta și care vor fi urmărite de procurorul în fața căruia va fi adus se referă la infracțiunea de tulburare a siguranței transportului public, care a dus la moartea mai multor persoane și care, în baza unei modificări recente a Codului penal (articolul 291), prevede pedepse cuprinse între 10 ani de închisoare și închisoare pe viață.

În același timp, vor fi inițiate urmăriri penale pentru omor din culpă în serie și vătămare corporală din culpă și în serie.

38 de morți și 24 de dispăruți

Potrivit cifrelor oficiale de la ora 18:45, bilanțul tragediei de la Tempe, provocată de coliziunea dintre un tren de pasageri de pe linia Atena-Salonic și un tren de marfă din Salonic, se ridică la cel puțin 38 de morți.

În același timp, 24 de persoane sunt date dispărute - acesta este numărul rezultat din numărul de pasageri, excluzând morții, răniții și cei care nu au necesitat spitalizare.

La bordul trenului de pasageri se aflau 341 de pasageri, precum și alți 13 membri ai personalului - un total de 354 de persoane. În trenul de marfă se aflau două persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...