Această imagine este din România. Bine, în mod sfidător, la final au fost intonate imnul Ungariei şi cel secuiesc

Această imagine este din România. Bine, în mod sfidător, la final au fost intonate imnul Ungariei şi cel secuiesc

Peste 3.500 de oameni s-au aliniat la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, pentru ceremonialul de sfinţire al bucatelor, cu ocazia Paştelui Catolic. Lumea a dat dovadă de o disciplină şi de un simţ civic impresionant şi a respectat cu stricteţe măsurile de siguranţă pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Dacă în alţi ani ceremonialul se desfăşura doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autorităţile au decis, în acest an, să extindă zona, pentru păstrarea distanţei fizice, notează Agrepres.
Potrivit sursei citate, la finalul liturghiei, preoţii le-au adresat credincioşilor tradiţionalele urări de Paşti, iar la final a fost intonat imnul Ungariei şi cel secuiesc.
Autorităţile locale au blocat circulaţia pe două bulevarde importante din centrul oraşului. Cei 3.500 de oameni, fiecare cu câte un coş în care se aflau bucate speciale pentru masa de Paşte, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafaţă de aproximativ doi kilometri.
FOTO: Szekelyhon / Verdes Nandor
Nu în ultimul rând, organizatorii au împărţit gratuit măşti de protecţie celor care nu aveau, iar în paralel slujba de sfinţire a fost transmisă online, din cauza pandemiei de COVID-19.
Slujba de sfinţire a bucatelor a fost oficială de episcopul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, Tamas Jozsef, care s-a adresat credincioşilor, împreună cu mai mulţi preoţi catolici, de la un altar improvizat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.
„Acest moment e unul plin de bucurie, de eliberare spirituală că putem fi aici, împreună. Isus a spus: 'Unde doi sau trei oameni se adună în numele meu, acolo sunt şi Eu". Aici suntem mai multe mii. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să pună capăt acestei pandemii şi ca traiul în această ţară să se îmbunătăţească..Vă dorim Sărbători Pascale binecuvântate tuturor", a spus preotul Darvas-Kozma József.
---
"Este ceva extraordinar. Am aşteptat acest moment şi văd că se realizează. Îmi pare bine să văd oameni de ordine care întotdeauna ne-a ajutat la acest eveniment, iar acum îşi fac treaba cum trebuie. Aşa că suntem foarte fericiţi, aproape nu am cuvinte. Ne întâlnim foarte rar, nu prea ieşim din casă, iar acum ne-am întâlnit cu oameni pe care nu i-am văzut de un an de zile. Nu îmi doresc decât să se termine, sper ca în câteva luni să se termine", a spus un bărbat care participa la eveniment.

Un al locuitor al oraşului a mărturisit că este o zi a bucuriei şi "este un semn că mergem într-o direcţie bună", în vreme ce o femeie a spus, cu lacrimi în ochi, că "Învierea înseamnă speranţă, iar faptul că ne-am întâlnit astăzi, ne dă speranţa că vom trece cu bine peste tot".




Sursă foto: AGERPRES
Potrivit sursei citate, la finalul liturghiei, preoţii le-au adresat credincioşilor tradiţionalele urări de Paşti, iar la final a fost intonat imnul Ungariei şi cel secuiesc.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante