Acest parlamentar german a luat mită 660 de mii de euro de la un producător de măști/Budestagul i-a ridicat imunitatea în secunda doi

Acest parlamentar german a luat mită 660 de mii de euro de la un producător de măști/Budestagul i-a ridicat imunitatea în secunda doi

Parlamentarul german conservator Georg Nüsslein este acuzat că a luat 660 de mii de euro mită de la un producător de măști pentru a face lobby în favoarea acestuia. Parlamentul german a votat în unanimitate ridicarea imunității sale, transmite postul de radio Deutsche Welle.

Nüsslein (51 de ani) este expert în sănătate și parlamentar din 2002.

Anchetatorii au perchezionat 13 proprietăți ale din Germania și Liechtenstein aparținând parlamentarului suspectat de corupție, au confirmat joi procurorii germani.

Georg Nüsslein,care face parte din alianța conservatoare a cancelarului Angela Mercel, este acuzat că a luat mită de la producătorul de măști.

Bundestagul a votat, joi, în unanimitate ridicarea imunității acestuia. ”În cazul Nüsslein, autoritățile judiciare trebuie să-și facă treaba”, a scris pe Twitter Marco Buschmann, parlamentar german, membru al comisiei pentru imunitate din Parlamentul German.

Cei 660.000 de euro care ar fi fost luați drept mită de Georg Nüsslein pentru a ajuta producătorul de măști să câștige un contract guvernamental ar fi fost transferați în contul unor companii pe care le administrează, dar care n-au plătit taxe pentru aceste sume, transmite postul RTL.

”Dacă există doar suspiciunea că un membru al Bundestagului german a beneficiat personal de pe urma crizei de coronavirus, aceasta este o acuazația foarte serioasă, gravă, care trebuie clarificată fără echivoc”, a scris social-democrata Katja Mast pe Twitter.

Nüsslein este membru al Uniunii Creștin Sociale (CSU), varianta bavareză a partidului lui Merkel, Uniunea Creștin Democrată (CDU).

Social democrații (SPD) au cerut o mai strictă reglementare în ce privește transparența activității parlamentarilor pentru a preveni actele de corupție.

SPD a cerut publicarea informațiilor referitoare la investițiile parlamentarilor, venitul anual și registre pentru lobbiști în cazul Bundestagului și guvernului federal.

Un alt parlamentar de stânga, Jan Korte, a cerut de asemenea interzicerea activității de lobby în cazul parlamentarilor.Anul trecut, un alt parlamentar din partidul condus de Merkel a devenit ținta atacurior după ce a făcut lobby pentru o compania americană.

Sursa: Deutsche Welle / Traducerea: G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…