Acestea sunt cârpele cu votul cărora România devine sclava borfașilor. Ei au înclinat balanța

Acestea sunt cârpele cu votul cărora România devine sclava borfașilor. Ei au înclinat balanța

Acestea sunt cârpele cu votul cărora România devine sclava borfașilor. Ei au înclinat balanța. Majoritatea a fost la limită: doar două voturi peste minimul necesar.

Nouă dintre cei 17 deputați ai minorităților naționale au votat miercuri alături de PSD și ALDE modificările aduse Codului penal, votul lor fiind decisiv. Aceștia sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihaela, Furic Iarco, Ibram Husein, Vexler Silviu, Vasile Daniel, Stoica Bogdan-Alin, Popescu Mariana-Venera, Ignat Miron.

De asemenea, deputatul PMP, Adrian Mocanu a votat și el Codul penal.

Modificările aduse de PSD și ALDE la Codul penal au fost adoptate la limită miercuri de Camera Deputaților, forul decizional. S-au înregistrat 167 voturi ”pentru” (PSD, ALDE), 97 de voturi ”împotrivă” (PNL, USR, PMP) și 19 ”abțineri (UDMR). Numărul minim necesar pentru adoptarea actului normativ era de 165, iar PSD și ALDE au avut doar 159 de deputați prezenți.

PNL și USR au anunțat că vor ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

Cel mai important articol modificat de coaliția aflată la guvernare a fost cel care vizează abuzul în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Abuzul în serviciu a fost dezincriminat parțial printr-un amendament al PSD, care la rândul lui a preluat aproape în totalitate o propunere venită de la Ministerul Justiției. Noua formulare a abuzului în serviciu stabilește că infracțiunea este doar atunci când un funcționar public fură pentru el sau pentru familie, nu și dacă face acest lucru pentru terți, scade limitele pedepselor și, implicit, a termenului de prescripție, elimină pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcție publică, iar fapta trebuie comisă în timpul orelor de program pentru a fi considerată infracțiune. Mai mult, articolul privind  abuzul în serviciu ”nu se aplică în cazul elaborării, emiterii și aprobării actelor adoptate de Parlament sau Guvern”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”