Acestea sunt cele mai comune tipuri de jucători din cazinouri

Acestea sunt cele mai comune tipuri de jucători din cazinouri

Jocurile de noroc atrag oameni diverși, din toate categoriile sociale, cu temperamente diferite, cu mulți sau cu mai puțini bani, tineri sau seniori. Proprietarii de cazinouri și operatorii de platforme online acordă o importanță sporită încadrării fiecărui jucător într-o anumită tipologie.

Înainte, cazinourile aveau echipe de psihologi care analizau imaginile de pe monitoare și etichetau un client după comportament și după stilul de joc. Astăzi, caracterizarea este făcută de softuri complexe, care dau greș foarte rar. Iată care sunt cele mai comune profile de gambleri:

Timidul

Păcănelele sunt cele mai populare jocuri de cazino. În același timp, ele oferă și cea mai mare marjă de profit pentru „casă”. Chiar și în stabilimentele cu sute de sloturi este mereu coadă la aparate. Cei mai mulți dintre pasionații de păcănele aleg acest tip de jocuri pentru că se simt în siguranță. Sunt doar ei și aparatul, nu este nevoie să interacționeze cu nimeni, ca în cazul jocurilor de masă, unde pot fi chiar „studiați” de ceilalți participanți. Cei mai timizi nici măcar nu îndrăznesc să meargă într-un cazinou terestru. Ei profită de avantajele prezentate de platformele online, având acces și la jocuri ca la cazinou gratis.

Începătorul

Cazinourile, în special cele online, atrag în mod constant clienți noi. Aceștia sunt mai emoționați decât jucătorii cu experiență. De asemenea, începătorii au multe nelămuriri și apelează des la crupier sau la serviciul pentru relații cu clienții, făcând mai multe greșeli decât restul. „Veteranii” de cazinou pot fi enervați de un jucător care face „greșeli de începător”, acest lucru creând și mai multe emoții pentru nou-venitul în lumea gamblingului. Începătorii nu au răbdare și sunt dezamăgiți dacă nu obțin câștig din primele runde.

Necioplitul

Crupierii din cazinourile reale intră în contact și cu persoane cărora le lipsesc cei șapte ani de acasă. „Nemernicii de la cazinou” fac tot posibilul pentru a-și devia orice responsabilitate pentru deciziile lor proaste, dând vina pe toți cei din jur. Sunt nepoliticoși cu dealerul și ceilalți cu angajați și au pretenția să fie tratați ca niște regi. Aceste persoane îi îndepărtează pe ceilalți clienți și sunt tolerate până la un moment dat. Potrivit regulamentului, un jucător nu poate fi exclus doar pentru că este obraznic.

Maestrul Zen

Maestrul Zen respectă o sumă constantă de pariu, indiferent de cum decurge jocul. Este puțin probabil ca el să experimenteze câștiguri foarte mari sau pierderi foarte mari, dar va ajunge pas cu pas la ținta de profit propusă. Această categorie de jucător este „imună” până și la stresul provocat de jucătorii vorbăreți, care reprezintă o altă tipologie. Chiar dacă nu sunt mereu gălăgioși, aceștia pot deranja prin faptul că vorbesc în continuu. Cazinourile atrag în general persoane extrovertite, care intră în vorbă foarte ușor și țin cu tot dinadinsul să fie în centrul atenției.

Gură-cască

Mulți oameni care se plictisesc acasă fac tururile cazinourilor și petrec acolo ore întregi fără să plaseze măcar un pariu. Se așază la mese, comentează, trăiesc emoțiile câștigătorilor și pierzătorilor, dar, în definitiv, sunt doar niște gură-cască. Unele cazinouri au politici foarte clare împotriva acestui tip de vizitatori: cine nu pariază, nu poate lua loc la masa de joc.

Crupierul prietenos

În cazul jocurilor de masă, crupierul este și el tot un jucător, numai că reprezintă „casa”. Ar trebuie să îl întâlnești peste tot, atât în cazinourile terestre, cât și la mesele live din cazinourile online. A fi prietenos este în fișa postului dealerilor de jocuri de noroc, dar este ușor de observat cine este zâmbitor pentru că trebuie și cine are o chemare pentru acest job, simțindu-se bine alături de jucători. De obicei, se dau bacșișuri bune pentru crupierii care întrețin o atmosferă plăcută și care sunt prompți atunci când clienții au nevoie de informații suplimentare.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA