Achimaș-Cadariu despre copiii cu sindrom hemolitic-uremic: Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut

Achimaș-Cadariu despre copiii cu sindrom hemolitic-uremic: Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat luni că, în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul "Marie Curie", se verifică alte variante de infecții și intoxicații, în condițiile în care până în prezent nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care specialiștii le-au avut în vedere.

"Nu s-a confirmat niciuna dintre ipotezele pe care le-am avut. (...) Toate ipotezele au fost verificate. Niciuna dintre ele nu a putut fi confirmată până în acest moment prin tehnicile de care dispunem. Verificăm în continuare toate ipotezele pe care le avem. Au fost menționate variate infecții, intoxicații. Sunt baterii de teste care verifică mai multe", a explicat ministrul, la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce se mai verifică în prezent, el a spus că alte variante de infecții și intoxicații. "Nu a fost vorba de o criză. Dacă ventilăm emoțional... De fiecare dată se întâmplă lucruri din acestea și sunt absolut regretabile. Dacă creăm panică și punem și presiune pe toți medici de acolo, ce rezolvăm? Credeți că se rezolvă o problemă? Este absolut regretabil că se întâmplă", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, astfel de lucruri se întâmplă, "din păcate, în orice colț al lumii".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…