Acțiune-maraton a poliției rutiere din toată Europa. Viteza cu care un șofer a fost prins în București VIDEO

Acțiune-maraton a poliției rutiere din toată Europa. Viteza cu care un șofer a fost prins în București VIDEO

Nerespectarea vitezei legale poate fi fatală! Din acest motiv, timp de 24 de ore, polițiștii Brigăzii Rutiere din Capitală s-au alăturat unei acțiuni maraton, ce are loc la nivel european. Un șofer a fost prins pe un drum din oraș cu mai mult decât dublul vitezei legale .

Acțiune maraton a Brigăzii Rutiere din Capitală FOTO Adevărul

Viteza peste limita legală reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere mortale, în Capitală. Vineri, 21 aprilie, în contextul acțiunii SPEED MARATHON, desfășurată la nivel european sub egida ROADPOL (Organizația Polițiilor Rutiere din Europa), polițiștii Brigăzii Rutiere din București au acționat fără încetare, timp de 24 de ore, pe principalele artere cu risc rutier ridicat.

A gonit în oraș aproape ca pe autostradă

În cadrul acțiunii, ce a avut ca scop siguranța rutieră și reducerea numărului de accidente, un șofer vitezoman, în vârstă de 34 de ani, aproape că a confundat șoseaua din municipiu cu autostrada. El a fost prins în timp ce conducea un autovehicul pe Str. Gheorghe Ionescu Sisești cu viteza de 101 km/h, în contextul în care limita legală este de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 de lei, iar ca măsură complementară el nu mai are voie să se urce la volan pentru o perioadă de 90 zile.

88 de șoferi au fost amendați FOTO Adevărul

88 de șoferi au fost amendați FOTO Adevărul

Alte sancțiui aplicate

În cadrul acțiunii au fost aplicate 88 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză . Valoarea totală a acestora se ridică la 66.800 lei. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere, pentru depășirea vitezei cu peste 50km/h.

Totodată, în cursul anului 2022, polițiștii Brigăzii Rutiere au aplicat aproximativ 35.500 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut aproximativ 1440 permise de conducere pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h și aproximativ 140 permise de conducere pentru depășirea vitezei cu peste 70 km/h.

Accidente grave, datorate vitezei

La nivelul Municipiului București, nerespectarea regimului legal de viteză reprezintă a doua cauză generatoare de producere a accidentelor rutiere grave. În cursul anului 2022, au fost înregistrate 83 de accidente rutiere grave, în urma cărora 9 persoane au decedat, 78 de persoane au fost rănite grav și 10 au fost rănite ușor, se arată într-un comunicat al Poliției Rutiere.

Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București FOTO Adevărul

Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București FOTO Adevărul

Astăzi, sub egida ROADPOL, atât în Capitală, cât și în toate județele din țară se desfășoarăacțiunea SPEED MARATHON. În acest context, polițiștii Brigăzii Rutiere acționează cu aparatura radar din dotare pe arterele cu risc rutier ridicat, în scopul creșterii siguranței rutiere. Viteza neadaptată la condițiile de drum reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave în Capitală. Studiile au demonstrat faptul că atunci când autovehiculul rulează cu viteză mare, distanța de frânare crește.” a declarat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

Reprezentanții Brigăzii Rutiere au făcut și câteva recomandări, pentru mai multă siguranță în trafic.

„De asemenea, gravitatea consecințelor producerii accidentului de circulație crește proporțional cu viteza la care se produce accidentul. În acest context, recomandăm tuturor conducătorilor auto să adapteze, în permanență, viteza la condițiile meteo, să circule cu prudență sporită și să păstreze o distanță corespunzătoare pentru a putea frâna în condiții de siguranță. Aceste acțiuni de combatere sistematică a cauzelor generatoare de accidente sunt organizate permanent de Brigada Rutieră, cu scopul îmbunătățirii siguranței rutiere pe drumurile publice din Capitală, a continuat Claudiu Costea.

Acțiunea, care se defășoară în întreaga Europă, timp de 24 de ore continuu, a avut loc în cadrul săptămânii dedicată vitezei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…