Acțiunile Gabriel Resources, acționarul majoritar de la Roșia Montană, suspendate temporar de la tranzacționare pe Bursa din Toronto

Acțiunile Gabriel Resources, acționarul majoritar de la Roșia Montană, suspendate temporar de la tranzacționare pe Bursa din Toronto

Acțiunile RMGC, suspendate de la tranzacționare. Organizația Canadiană de Reglementare a Investițiilor (CIRO) a decis să suspende temporar de la tranzacționare acțiunile Gabriel Resources, companie listată la Bursa din Toronto, scrie defapt.ro .

Prețul acțiunilor a crescut masiv

Decizia a fost luată în contextul în care compania Gabriel Resources așteaptă în cursul zilei de vineri decizia Curții de Arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Soluționarea Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID) al Băncii Mondiale în dosarul Roșia Montană.

Compania avea o capitalizare bursieră de peste 901,2 milioane de dolari, în timp ce o acțiune se tranzacționa cu 0,87 de dolari înainte de anunțul CIRO.

Compania canadiană Gabriel Resources Ltd are listate 1.036.063.840 de acțiuni, conform datelor de pe Bursa din Toronto.

Acțiunile RMGC, suspendate de la tranzacționare

Prețul acțiunilor a crescut vertiginos în ultimele cinci săptămâni. De exemplu, pe 31 ianuarie 2024 prețul unei acțiuni era de 0,45 dolari. Vineri, prețul unei acțiuni a ajuns la 0,87 dolari, în timp ce capitalizarea bursieră a companie a depășit 901,2 milioane de dolari.

Organizația Canadiană de Reglementare a Investițiilor (CIRO) a decis cu câteva ore înainte de a fi făcută publică decizia în dosarul Roșia Montană să suspende de la tranzacționare acțiunile Gabriel Resource (GBU – indice bursier).

Anunțul CIRO (sursa: CIRO)

„CIRO poate lua decizia de a impune o suspendare temporară (oprire) a tranzacționării unei valori mobiliare a unei companii cotate la bursă. Opririle tranzacționării sunt implementate pentru a asigura o piață corectă și ordonată.

CIRO este organizația națională de autoreglementare care supraveghează toți dealer-ii de investiții și activitatea de tranzacționare pe piețele de datorii și acțiuni din Canada”, se menționează în anunțul CIRO.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat