Acţiunile Rompetrol Rafinare, în scădere cu aproape 1% după explozia de la rafinăria Petromidia

Acţiunile Rompetrol Rafinare, în scădere cu aproape 1% după explozia de la rafinăria Petromidia

Acţiunile Rompetrol Rafinare se tranzacţionau vineri, la ora 13:32, cu 0,0505 de lei, în scădere cu 0,98% faţă de preţul de deschidere, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti.

Conform BVB, preţul de deschidere a fost de 0,0505 lei/acţiune, preţul maxim de 0,0505 lei/acţiune, preţul minim de 0,0485 lei/acţiune, iar preţul mediu de 0,0495 lei/acţiune.

Incendiul produs vineri la rafinăria Petromidia , deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină , iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

"În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă", spun reprezentanţii Rompetrol.

În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

"Vom reveni cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp", au adăugat responsabilii companiei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii şi ISU, trei persoane au fost rănite şi au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Una dintre ele, care are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, fiind preluată de un elicopter SMURD. O altă persoană a suferit arsuri la nivelul feţei, iar o a treia victimă are un traumatism lombar.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Amplasarea strategică şi reţeaua de distribuţie complexă fac din Petromidia un adevărat hub energetic, capabil să acopere substanţial reţeaua de staţii de distribuţie din România. De asemenea, carburantul produs la Petromidia este distribuit şi în ţări precum Bulgaria, Georgia sau Republica Moldova, unde este vândut tot sub brandul Rompetrol. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...