Activişti ecologişti se laudă că au dezumflat cauciucurile a 2.000 de SUV-uri în Marea Britanie

Activişti ecologişti se laudă că au dezumflat cauciucurile a 2.000 de SUV-uri în Marea Britanie

Activişti de mediu susţin că au dezumflat cauciucurile a circa 2.000 de SUV-uri în Marea Britanie în ultimele patru săptămâni, relatează vineri agenţia DPA.

Mişcarea aşa-numită ''Tyre Extinguishers'' (Extinctorii de cauciucuri) afirmă că susţinătorii ei au trecut la acţiune în oraşe pe tot cuprinsul Marii Britanii pentru ''a face imposibilă'' deţinerea unor astfel de autoturisme în zonele urbane.

Ea descrie SUV-urile drept vehicule ''periculoase'', care ''nu sunt necesare'' şi reprezintă ''un dezastru pentru mediu'' din cauza consumului lor ridicat de combustibil.

Mişcarea ''Tyre Extinguishers'' se prezintă ca fiind una ''fără lideri'' şi incită la acţiuni pe cont propriu, oferind pe website-ul său instrucţiuni despre cum se dezumflă cauciucurile, împreună cu recomandarea de a imprima acele instrucţiuni şi de a le lipi pe parbrizele vehiculelor afectate astfel încât proprietarii lor să ştie ce s-a întâmplat.

Grupul, a cărui acţiune a început pe 7 martie, afirmă într-o declaraţie că ''până în prezent Tyre Extinguishers au neutralizat circa 2.000 de SUV-uri în Marea Britanie, în acţiuni repetate în (oraşele) Brighton, Londra, Manchester, Birmingham, Sheffield, Bristol şi Edinburgh''.

''Avem planuri pentru lansarea broşurii Tyre Extinguishers în patru alte limbi, întrucât creşte interesul pe plan internaţional'', mai spune mişcarea ecologistă.

Poliţia din comitatul Sussex a publicat mai devreme săptămâna aceasta imagini cu două persoane pe care încearcă să le identifice, acestea fiind suspectate că au participat la dezumflarea unor cauciucuri în oraşul Brighton.

Însă o membră a mişcării ecologiste, Marion Walker, nu crede că cineva ar putea fi arestat, ''decât dacă un poliţist păzeşte fiecare SUV din ţară 24 de ore din 24''. ''Mai bine să încalci legea decât să permiţi acestor vehicule ucigaşe să continue să fie folosite pe străzile noastre'', mai susţine ea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...