Activiști pro-palestinieni au luat cu asalt o fabrică de drone din Anglia: „Fabrica Israelului” VIDEO

Activiști pro-palestinieni au luat cu asalt o fabrică de drone din Anglia: „Fabrica Israelului” VIDEO

Activiști pro-palestinieni au luat cu asalt o fabrică de drone din Leicester, stropind-o cu vopsea roșie, aruncând rachete de semnalizare și încercând să forțeze porțile cu o dubă.

Activiști pro-palestinieni au protestat la o fabrică de drone FOTO via The Mirror

Poliția s-a grăbit să ajungă la fața locului miercuri dimineață, unde activiștii urcați pe o dubă au fost văzuți fluturând steaguri și bannere pe care au scris "Închideți Elbit”. Fabrica UAV Tactical Systems, deținută de Elbit Systems UK, este de mult timp ținta unor proteste care cer închiderea ei.

În luna mai a mai existat o tentativă de asediu al fabricii, demonstranții refuzând să plece „până când Elbit nu pleacă”. Palestine Action a revendicat responsabilitatea pentru ultimul protest, care are loc la o zi după ce sute de persoane au fost ucise într-o explozie la un spital din Fâșia Gaza.

„La 12 ore după ce Israelul a masacrat pacienți și medici la spitalul Al Ahli din Gaza, am închis fabrica de drone militare a Israelului. Israelul a folosit drone pentru masacrul de aseară. Drone produse în Marea Britanie. Asta trebuie să înceteze! Rishi Sunak este un criminal de război!”, a scris gruparea pe Twitter.

Gruparea militantă Hamas a pus explozia pe seama unei lovituri aeriene israeliene, în timp ce armata israeliană a dat vina pe o rachetă lansată greșit de alți militanți palestinieni, difuzând înregistrări audio cu ceea ce a susținut că ar fi Hamas discutând despre atac. Într-un alt mesaj pe Twitter, Palestine Action a scris: "Fabrica Elbit din Leicester livrează milioane de lire sterline în drone militare către Israel - dronele "Hermes", folosite pentru a lansa bombe și pentru a ținti lovituri cu rachete. Masacrul de la Al-Ahli arată ce face Israelul cu astfel de arme. Elbit nu poate și nu va fi lăsată să opereze aici”.

La începutul acestui an, un purtător de cuvânt al Elbit Systems a declarat că "nu aprovizionează armata israeliană sau Ministerul israelian al Apărării", adăugând: "Orice afirmație contrară este complet falsă".

„Se crede că un vehicul condus de protestatari a forțat poarta, provocând pagube în perimetru și altor vehicule. Protestatarii sunt în continuare pe capota, iar poliția colaborează cu ei pentru a încheia incidentul în siguranță”, a transmis poliția din Leicester.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat