Activitate neobișnuită a Rusiei în Marea Neagră: număr neobișnuit de nave de luptă

Activitate neobișnuită a Rusiei în Marea Neagră: număr neobișnuit de nave de luptă

Armata ucraineană a observat o activitate atipică a Rusiei în Marea Neagră. Rușii au adus 20 de nave de luptă, precum și un număr mare de unități ale flotei auxiliare.

Nave rusești pe Marea Neagră FOTO Arhivă

Activități atipice pe Marea Neagră

Natalia Humeniuk, șefa Centrului Comun de Presă pentru Comandamentul Operațional Pivden (Sud), a declarat că gruparea navală a Rusiei din Marea Neagră este atent monitorizată. Ea susține că au fost înregistrate anumite activități atipice, potrivit publicației Ukrainska Pravda.

Monitorizăm cu atenție gruparea navală din Marea Neagră și acțiunile inamicului.

Au fost înregistrate activități atipice și numărul de grupuri de nave. În prezent sunt 20 de unități în Marea Neagră, inclusiv patru înarmate cu rachete, unul dintre ele este sub apă”, a spus Humeniuk, precizând că Rusia dispune în prezent în Marea Neagră de o salvă de 28 de rachete.

De asemenea, potrivit lui Humeniuk, multe unități ale flotei auxiliare au fost înregistrate pe mare.

Toate navele sunt împrăștiate, ceea ce duce la posibilitatea ca intenția rușilor să fie găsirea epavei dronei americane, distrusă în data de 14 martie.

Natalia Humeniuk a menționat că ocupanții încearcă să „acopere cât mai mult posibil operațiunile navale din Marea Neagră și încearcă să-și ascundă acțiunile” de apărătorii ucraineni. Totuși, monitorizarea atentă din partea Ucrainei dă rezultate, astfel încât pașii Rusiei pot fi anticipați.

Drona americană, prăbușită în mare

Forțele aeriene americane au emis o declarație, pe 14 martie, în care se spunea că un avion de luptă rusesc Su-27 a avariat un avion de recunoaștere american MQ-9 Reaper, deasupra Mării Negre, în timpul unei interceptări. În urma impactului, cel mai probabil, drona s-ar fi scufundat.

Coordonatorul Consiliului Național de Securitate al SUA pentru comunicații strategice, John Kirby, a remarcat că, în timp ce interceptările rusești ale aeronavelor americane deasupra Mării Negre nu sunt neobișnuite, episodul de marți a fost unic în privința a cât sunt de „periculoase, neprofesionale și nesăbuite” acțiunile Rusiei.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat, marți seară, că avioanele lor de luptă Su-27 nu au nimic de-a face cu prăbușirea UAV-ului american MQ-9 Reaper în Marea Neagră. Totuși, ei au spus că drona s-a apropiat prea mult de Crimeea anexată și că, în zborul său, ar fi încălcat teritoriul.

La rândul său, Departamentul de Apărare al SUA a declarat că lucrează la desecretizarea informațiilor legate de incidentul din spațiul aerian internațional, de deasupra Mării Negre.

NBC News a raportat că acțiunile agresive ale avioanelor de luptă militare rusești , împotriva unei drone militare americane deasupra Mării Negre, au fost aprobate de la cele mai înalte niveluri ale Kremlinului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani