Actorul Adrian Titieni, despre intenţia de a candida la Primăria Bistriţa: Vreau să construiesc

Actorul Adrian Titieni, despre intenţia de a candida la Primăria Bistriţa: Vreau să construiesc

Actorul Adrian Titieni a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa deoarece acesta este oraşul său "de sorginte", pe care vrea să îl repună în drepturile sale culturale.

Adrian Titieni, care în prezent este rectorul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematrografică "I. L. Caragiale" (UNATC) din Bucureşti, va candida, susţinut de PNL, pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, potrivit deciziei Biroului Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal.

Contactat luni de agenţia MEDIAFAX, Adrian Titieni a declarat că doreşte să candideze la această funcţie deoarece vrea să construiască.

"Este oraşul meu de sorginte, este un oraş cu o istorie de 1.000 de ani", a spus Adrian Titieni, precizând că acest oraş merită să fie pus în drepturile sale culturale şi educaţionale.

"Este o provocare la care am răspuns cu «Da», dar deocamdată nu este o candidatură certă", a spus Adrian Titieni, precizând că o decizie finală privind eventuala sa candidatură la funcţia de primar al municipiului Bistriţa va fi luată în următoarele zile.

Totodată, Adrian Titieni a precizat că mandatul său de rector al UNATC se va încheia pe 1 martie, însă îşi doreşte să îşi continue cariera de profesor în cadrul acestei instituţii de învăţământ. "Sunt profesor. Este profesia mea de credinţă. Îmi voi ţine cursurile", a spus Adrian Titieni.

În ceea ce priveşte cariera sa de actor, Adrian Titieni a spus că, dacă o să devină primar al oraşului Bistriţa, o să fie "foarte selectiv" în privinţa rolurilor pe care le va interpreta.

Candidatura lui Adrian Titieni urmează să fie supusă validării forului central al PNL.

Adrian Titieni este un actor cu o bogată activitate în domeniul cinematografic. Printre filmele în care a jucat se numără "Ilegitim", "Domestic", "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" şi "Pescuit sportiv", toate în regia lui Adrian Sitaru, "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, şi "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu.

La gala premiilor Gopo din 2012, Adrian Titieni a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul său din pelicula "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?