Actorul britanic Dave Prowse, care l-a interpretat pe Darth Vader, a murit la 85 de ani

Actorul britanic Dave Prowse, care l-a interpretat pe Darth Vader, a murit la 85 de ani

Actorul britanic Dave Prowse, care a interpretat legendarul personaj Darth Vader în prima trilogie a francizei Star Wars, a murit la 85 de ani "după o scurtă boală", a confirmat duminică agentul său, relatează EFE.

Thomas Bowington, agentul actorului, a anunţat cu mare tristeţe că Prowse a murit sâmbătă dimineaţă, într-un mesaj postat pe contul său Facebook, în care a adăugat: "Forţa să fie cu tine, pentru totdeauna".

Dave Prowse, care înainte de a intra în cinematografie a practicat culturismul în oraş Bristol, a fost distins cu ordinul MBE (Membru în Ordinul Imperiului Britanic) pentru rolul său din campania Green Cross Code Man, "un supererou" care promova siguranţa rutieră pe drumurile din Marea Britanie.

Însă personajul care i-a adus celebritatea la nivel internaţional a fost cel al lui Darth Vader din celebra trilogie Star Wars, un rol pentru care a fost ales datorită fizicului său impunător - 1,98 metri înălţime - deşi accentul său british West Country nu a fost pe placul producătorilor, astfel încât el a fost dublat de actorul James Earl Jones.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia