Actorul coreean Lee Sun-kyun, din „Parasite”, găsit mort în Seul. Ar fi lăsat o scrisoare de adio

Actorul coreean Lee Sun-kyun, din „Parasite”, găsit mort în Seul. Ar fi lăsat o scrisoare de adio

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, cunoscut pentru rolul său în filmul laureat cu premiul Oscar, „Parasite”, a murit, conform anunțului făcut de biroul de urgență din Coreea de Sud.

Lee Sun-kyun FOTO X

Potrivit Guardian , Lee a fost găsit mort într-o mașină într-un parc din centrul Seulului astăzi, conform informațiilor oficiale. În vârstă de 48 de ani, actorul a fost descoperit după ce soția sa a raportat poliției că acesta a plecat de acasă și a găsit ceea ce părea a fi o scrisoare de suicid.

Actorul se afla sub anchetă polițienească în legătură cu presupusa sa folosire de marijuana și alte substanțe psihoactive. Lee fusese interogat de trei ori de către poliție, inclusiv timp de 19 ore în weekend. Actorul a susținut că a fost înșelat să consume droguri de către o ospătăriță de bar care ulterior a încercat să-l șantajeze.

Legile severe împotriva drogurilor din Coreea de Sud prevăd pedepse de cel puțin șase luni de închisoare sau până la 14 ani pentru recidiviști și traficanți.

La sfârșitul lunii octombrie, Lee a vorbit cu reporterii înainte de a intra într-o stație de poliție din Incheon pentru a se întâlni cu anchetatorii.

Îmi pare sincer rău că am cauzat o mare dezamăgire multor oameni prin implicarea într-un astfel de incident neplăcut”, a declarat el, adăugând: „Îmi pare rău pentru familia mea, care trece prin asemenea momente dificile în acest moment.

Absolvent al prestigioasei Universități Naționale de Arte din Coreea de Sud, Lee și-a făcut debutul în actorie în 2001 într-un sitcom de televiziune intitulat „Lovers”. Ulterior, el a câștigat apreciere pentru interpretările sale în diverse roluri, dar pe plan global, este cel mai bine cunoscut pentru rolul său de patriarh bogat și superficial în filmul „Parasite” , laureat cu premiul Oscar în 2019, regizat de Bong Joon-ho.

Filmul Parasite a câștigat mai multe premii internaționale

Filmul Parasite a câștigat mai multe premii internaționale FOTO arhiva Adevărul

A interpretat ulterior rolul principal în prima serie originală în limba coreeană a Apple TV+, lansată în 2021. Dr. Brain, un thriller SF în șase episoade, este povestea unui neurolog fără inimă, în căutarea indiciilor despre un misterios accident familial prin experimente asupra creierului.

Ultimul său film, „Sleep”, un film de groază care a apărut în acest an, în care el joacă rolul unui soț al cărui somnambulism duce în cele din urmă la circumstanțe înfricoșătoare, a fost bine primit de critici și a fost prezentat în secțiunea Critics’ Week la festivalul de la Cannes.

Lee Sun-kyun lasă în urmă o soție, Jeon Hye-jin și doi fii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat