Actorul franco-suedez Max von Sydow a murit la 90 de ani

Actorul franco-suedez Max von Sydow a murit la 90 de ani

Actorul franco-suedez Max von Sydow, care a jucat în zeci de filme ale compatriotului său, regizorul Ingmar Bergman, înainte de a se lansa într-o carieră prolifică de roluri secundare la Hollywood, a murit la 90 de ani, a anunţat luni soţia sa într-un comunicat, relatează AFP.

Foto: (c) Pablo Sanchez / REUTERS


"Cu inima frântă şi cu o tristeţe infinită vă anunţăm cu profundă durere plecarea dintre cei vii a lui Max von Sydow la 8 martie 2020", a anunţat producătoarea Catherine von Sydow, confirmând o informaţie a publicaţiei Paris Match.

Foto: (c) Gus Ruelas / REUTERS


Max von Sydow a jucat în multe filme şi roluri secundare în zeci de filme, în mai multe limbi, inclusiv limbile suedeză, norvegiană, engleză, daneză, italiană, germană, franceză şi spaniolă. Von Sydow a primit Premiul Cultural al Fundaţiei Regale a Suediei în 1954, a fost numit Commandeur des Arts et des Lettres, în 2005, şi a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare la 17 octombrie 2012.

Ultimul rol din prolifica sa carieră de actor a fost în popularul serial "Game of Thrones".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean