Actorul Julian Sands, dat dispărut după o drumeție în munți VIDEO

Actorul Julian Sands, dat dispărut după o drumeție în munți VIDEO

Actorul britanic Julian Sands a fost declarat dispărut după ce a plecat, vineri, 13 ianuarie, într-o drumeție în munții San Gabriel, din California, conform departamentului șerifului din comitatul San Bernardino, relatează The Guardian .

Actorul Julian Sands a fost dat dispărut. Foto EPA EFE (Arhivă)

Actorul , în vârstă de 65 de ani, cunoscut pentru rolurile sale din filmele „A Room with a View”, „The Killing Fields"și „Naked Lunch”, locuiește la Hollywood.

Echipele de salvare au căutat un drumeț rătăcit în zona Baldy Bowl din Munții Baldy, o zonă populară pentru drumeții și schiori, de când un excursionist a fost dat dispărut, vineri seara, la ora 19.00, a afirmat purtătorul de cuvânt al departamentului șerifului, Nathan Campos. Oficialii l-au identificat pe bărbatul dispărut miercuri după-amiază.

Vremea de iarnă din California a făcut dificilă căutarea în jurul Muntelui Baldy. Echipele de salvare de la sol au fost „retrase de pe munte sâmbătă seara pentru siguranța lor", căutările continuând „cu drone și elicoptere când vremea a permis", a menționat Campos.

În zonă există un risc sever de avalanșă, iar autoritățile recomandă populației să nu se apropie de zona respectivă. „Este extrem de periculos, iar drumeților experimentați le este greu să treacă pe acolo", a afirmat Campos. Pe măsură ce vremea se îmbunătățește, echipele de salvare vor relua căutările la sol, a precizat el.

De asemenea, autoritățile caută un alt drumeț dispărut, pe numele său Bob Gregory, din Hawthorne, California. Bărbatul a fost dat dispărut, luni, în munții San Gabriel, potrivit ABC News.

Actorul britanic, care a crescut în Yorkshire, a avut o carieră complexă în industria cinematografică, jucând zeci de roluri, și locuiește de ani buni în zona Los Angeles împreună cu soția sa, scriitoarea Evgenia Citkowitz. Sands are trei copii.

Într-un interviu acordat în anul 2018 ziarului The Guardian, Sands a vorbit despre pasiunea sa pentru alpinism. Într-un alt interviu din 2020, el s-a descris ca fiind cel mai fericit „în apropierea unui vârf de munte într-o dimineață rece".

Actorul a povestit în anul 2020 că „la începutul anilor 90, a fost prins în Anzi într-o furtună puternică, la peste 6.000 de metri altitudine, împreună cu alţi trei bărbați. Unii băieţi apropiaţi de noi au pierit; am fost norocoşi".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?