Actorul Russell Crowe susține că e descendentul ultimului bărbat executat prin decapitare în Anglia. Cine a fost Simon Fraser

Actorul Russell Crowe susține că e descendentul ultimului bărbat executat prin decapitare în Anglia. Cine a fost Simon Fraser

Actorul Russell Crowe a declarat recent că este direct înrudit cu ultimul bărbat care a fost executat în Anglia prin decapitare - un iacobin care a trăit o viață plină de "intrigi inteligente".

Russell Crowe și-a aflat descendența FOTO arhiva Adevărul

Actorul născut în Noua Zeelandă a scris pe X că cercetările asupra genealogiei sale au dezvăluit că este înrudit cu Simon Fraser , al 11-lea Lord Lovat, executat la vârsta de 80 de ani în 1747, în Turnul Londrei, pentru înaltă trădare.

Execuția a fost considerată atât de semnificativă de regele George al II-lea încât monarhul a ridicat tribune suplimentare pentru cei care doreau să asiste la eveniment. Cu toate acestea, se spune că una dintre aceste platforme s-a prăbușit în momentele de dinaintea execuției, ucigând aproximativ nouă persoane. Legenda spune că acest lucru l-a făcut pe Fraser - poreclit Bătrâna Vulpe - să râdă în timp ce securea cădea, creând astfel expresia "a râde cu capul".

Crowe a afirmat pe X, citat de Guardian : "Am fost în căutarea strămoșilor mei italieni de ceva timp. Povești familiale folclorice și erori de scriere m-au dus pe mai multe piste greșite. Se pare că stră-stră-străbunicul meu, din partea mamei, care a călătorit în Noua Zeelandă în 1864, a fost Luigi Ghezzi. Născut în 1829 în Ascoli Piceno, Marche, fiul lui Augestine și Annunziata, născută în Parma. Luigi lucrase în Argentina, a luat un vapor către India, a naufragiat și a ajuns în Cape Town. Acolo s-a căsătorit cu Mary Ann Curtain și au emigrat în Noua Zeelandă. Fascinant."

"De asemenea, ceva care a ieșit recent la lumină din partea mamei tatălui meu, prin John (Jock) Fraser (ajuns în Noua Zeelandă în 1841), ne conectăm direct la Simon Fraser, al 11-lea Lord Lovat. Căutați-l. Este un personaj. Îl numeau Bătrâna Vulpe."

"Se pare că a ajuns la vârsta de 80 de ani prin moduri machiavelice, și apare ca fiind ultimul om căruia i s-a tăiat capul, în Turnul Londrei. Moartea lui a inventat chiar și o expresie. Se pare că au instalat tribune temporare pentru nobili să-l vadă murind. Una dintre aceste tribune s-a prăbușit, ceea ce a dus la moartea a nouă privitori. Aflând asta chiar înainte de a fi executat a început să râdă. Râdea încă atunci când securea i-a lovit gâtul și astfel a apărut expresia "râzând cu capul". Fascinant."

Crowe a adăugat: "Acum știm conexiunile norvegiene, conexiunile italiene, multiple conexiuni scoțiene, conexiunile maori, dar iată ciudățenia, testul ADN revine în principal unei rude apropiate irlandeze, dar nu știm cum/sau cine."

"Ce spuneți de această ciudățenie? În familia mamei mele, la trei generații distanță, femeile s-au căsătorit cu bărbați numiți Crowe. Oameni au venit la mine să-mi spună că suntem înrudiți și am fost un pic reticent, crezând că știam fiecare membru al familiei Crowe, dar se pare că sunt înrudit și cu o altă linie Crowe care se pare că a fost în Australia foarte devreme. Fascinant."

Moștenirea maori a lui Crowe este bine stabilită, el fiind și vărul regretatului jucător de cricket din Noua Zeelandă, Martin Crowe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?