Actorul Sir Michael Gambon a murit. Era cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore din „Harry Potter” VIDEO

Actorul Sir Michael Gambon a murit. Era cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore din „Harry Potter” VIDEO

Actorul Sir Michael Gambon, care a interpretat rolul profesorului Albus Dumbledore în șase dintre cele opt filme „Harry Potter”, a murit la vârsta de 82 de ani, relatează BBC .

Sir Michael Gambon a murit la vârsta de 82 de ani Foto EPA EFE

Născut la 19 octombrie 1940, Gambon a lucrat în televiziune, film, teatru și radio de-a lungul unei cariere care s-a întins pe parcursul a șase decenii. De asemenea, celebrul actor a fost recompensat cu patru premii BAFTA.

Soția și fiul lui, Fergus, au anunțat că actorul a murit liniștit, în timp ce se afla internat în spital, în urma unei crize de pneumonie.

Sir Michael Gambon a fost unul dintre primii membri ai trupei de actori a Teatrului Național din Londra a lui Laurence Oliver. El a fost recompensat, totodată, cu trei premii Olivier pentru performanțele sale în producțiile Teatrului Național.

A interpretat rolul detectivului francez Jules Maigret în serialul britanic „Maigret” și rolul lui Philip Marlow din serialul „The Singing Detective”.

Totodată, actorul a obținut rolul lui Dumbledore, directorul școlii Hogwarts, în seria de filme Harry Potter, bazată pe romanele lui J.K. Rowling, după ce Richard Harris a murit, în anul 2003.

Mai mult decât atât, a fost nominalizat la premiile Emmy pentru rolul din filmul britanic „Emma” și pentru interpretarea președintelui Lyndon B. Johnson în filmul „Path to War/ În vreme de război”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?