Actorul ucrainean Pasha Lee, 33 de ani, și primarul din Hostomel au fost uciși de ruși

Actorul ucrainean Pasha Lee, 33 de ani, și primarul din Hostomel au fost uciși de ruși

Actorul ucrainean Pasha Lee a fost ucis duminică, în timpul bombardamentelor ruseşti în orașul Irpin. Actorul - care avea 33 de ani - se alăturase unei unități de apărare teritorială și a luptat în orașul Irpin de lângă Kiev, scrie Kyiv Independent .

Actorul ucrainean Pasha Lee ucis în luptele din IrpinFoto: Twitter

Pasha Lee un cunoscut actor de film, cântăreţ şi compozitor ucrainean și a lucrat la Teatrul Koleso din Kiev.

Printre producţiile cinematografice în care a apărut se numără „The Pit” (2006) de Valentyn Vasyanovych, „Shadows of Unforgotten Ancestors” de Lyubomyr Levytsky, „Zvychayna sprava” (2012), tot de Valentyn Vasyanovych, „The Fight Rules” de Oleksey Shaparev şi „2016 Shpa” (2016) „‎Meeting of classmates” (2019), scrie Variety, conform News.ro. Una dintre ultimele sale apariţii a fost în serialul de televiziune „Provincial” (2021).

Rușii l-au omorât Youri Prilipko, primarul orașului Hostomel, aflat în apropiere de Kiev, luni, 7 martie

Rușii l-au omorât Youri Prilipko, primarul orașului Hostomel, aflat în apropiere de Kiev, luni, 7 martie.

Primarul, alături de alți doi camarazi, au fost uciși în timp ce ofereau ajutor umanitar, iar consiliul orașului a confirmat informația printr-o postare pe Facebook.

„Primarul orașului Hostomel, Yuriy Ilyich Prylypko, a fost ucis în timp ce distribuia pâine oamenilor înfometați și medicamente bolnavilor, oferind sprijin răniților și consolându-i pe cei ajunși la disperare. Pentru asta, invadatorii l-au împușcat mortal pe el, dar și pe alți doi camarazi ai săi, Ruslan Karpenko și Ivan Zoria”, a transmis consiliul orașului.

”Primarul nu era obligat să înfrunte soldații ruși și s-ar fi putut ascunde într-un buncăr fără să fie învinuit. Dar oamenii l-au așteptat, au văzut speranță în el, au crezut în el. Așa că a făcut o alegere. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou. Veșnică amintire și recunoștina noastră”, a mai scris consiliul, potrivit ukrinform.net .



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...