Actorul William Christopher, interpretul preotului din serialul "M*A*S*H", a decedat la 84 de ani

Actorul William Christopher, interpretul preotului din serialul "M*A*S*H", a decedat la 84 de ani

Actorul american William Christopher, care a interpretat rolul părintelui Mulcahy din faimosul serial "M*A*S*H", a decedat sâmbătă, la vârsta de 84 de ani, informează Reuters.

Sursa foto: IMDB

Christopher, care a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu circa 18 luni, a murit în locuința sa din Pasadena, Statele Unite. Până în ultima clipă, i-a stat alături soția sa, Barbara Christopher, în vârstă de aproape 60 de ani, potrivit agentului său, Robert Malcolm.

Christopher l-a interpretat pe modestul preot romano-catolic din "M*A*S*H" după ce altui actor îi fusese atribuit acest rol în episodul pilot al serialului. El a fost părintele Mulcahy pe toată durata longevivei serii de televiziune produsă de CBS, din 1972 până în 1983.

Christopher s-a numărat printre actorii care au făcut parte din distribuția serialului pe durata tuturor celor 11 sezoane, alături de Alan Alda, în rolul căpitanului 'Hawkeye' Pierce, de Loretta Swit în rolul maiorului Margaret 'Hotlips' Houlihan și de Jamie Farr care l-a interpretat pe caporalul Maxwell Klinger.

Ultimul episod al serialului, difuzat în 1983, a avut o audiență de 106 milioane de spectatori, ceea ce a făcut ca "M*A*S*H" să fie cel mai urmărit show de televiziune din toate timpurile.

Christopher s-a născut la 20 octombrie 1932, la Chicago. Împreună cu soția sa, actorul a avut doi copii și a scris o carte despre creșterea unui băiat diagnosticat cu autism.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante