Actrița Adina Cristescu, un talent al generației sale, a murit la doar 56 de ani

Actrița Adina Cristescu, un talent al generației sale, a murit la doar 56 de ani

A murit actrița Adina Cristescu, la doar 56 de ani. Ea a jucat în filme precum „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” sau "Aferim" și a fost Buna poveștii în spectacolele Abracadabra pentru copii de la Teatrul Național.

Adina Cristescu, născută în București în 1967, a fost o actriță de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film. Absolventă IATC ”IL Caragiale” (UNATC), ea a jucat la Teatrul Național ”IL Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar și în filme precum Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, Aferim!, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.

Ea a fost Buna poveștii în spectacolele Abracadabra pentru copii de la TNB. Marian Rîlea a scris pe facebook: "Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!".

„Adina mea dragă… Stăncuța noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu) permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau… o carte bună… Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită! Deja îmi lipsești!…”, a scris Elvira Deatcu pe Instagram.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?