Actrița Catrinel Dumitrescu: „Se tăcea dureros în speranţa că din tăcerea asta va ţâşni cândva un strigăt“ VIDEO

Actrița Catrinel Dumitrescu: „Se tăcea dureros în speranţa că din tăcerea asta va ţâşni cândva un strigăt“ VIDEO

Actriţa Catrinel Dumitrescu împlinește miercuri 67 de ani. Teatrul şi filmul îi sunt în continuare aproape de suflet, la fel ca în urmă cu mulți ani, la premiera peliculei „Buletin de București“.

Celebra actriță s-a născut la 11 octombrie 1956, în Brăila și și-a dedicat aproape întraga energie profesională teatrului și filmului. Publicul și-o amintește cu drag din piese de teatru precum „Anecdotă provincială“, „Bigudiuri“ , „Doi pe o bancă“ sau „Aici nu-i de joacă " ori din filme celebre precum „Ion“, „Păstrează-mă doar pentru tine“ sau „Pădurea de fagi“, dar cel mai bine din „Căsătorie cu repetiţie“ și „Buletin de Bucureşti“

Într-un interviu publicat de Adevărul, Catrinel Dumitrescu și-a amintit cum aţi obţinut rolul Silviei Popescu în „Buletin de Bucureşti“.

„Eram de doi sau trei ani actriţă la Naţionalul din Cluj. Făcusem câteva roluri în film, teatru, teatru tv. Nu multe. Nu aveam... renume, dar aveam un nume, nu un număr de telefon într-o fişă de casting (cum au astăzi tinerii şi mai vârstnicii actori). De fapt, aveam un număr de telefon - la teatru (pentru că aprobarea de instalare a telefonului acasă a sosit după zece ani, când nu mai eram în Cluj). Marţea, la televiziune, era <<seara de teatru>>“, a mărturisit Catrinel Dumitrescu .

Își mai amintește că fusese pe post o piesă în care avusese un rol.

„Bănuiesc, cred, că rolul ăla a fost <<castingul>> meu, pentru că joi dimineaţa am primit la teatru un telefon prin care aflam că luni încep filmările la <<Buletin de Bucureşti>>. Aşa că rolul nu l-am <<obţinut>>, l-am primit ca pe un dar şi a venit ca toate lucrurile bune, când mă aşteptam mai puţin”, a mai spus actrița.

„A stârnit un hohot de râs”

Întrebată dacă s-a temutcă subiectul filmului o să supere pe cineva, mai ales că a avut premiera în perioada comunistă, Catrinel Dumitrescu a mărturisit că:

„Erau vremuri în care se tăcea dureros în speranţa că din tăcerea asta va ţâşni cândva un strigăt. <<Buletinul>> a stârnit un hohot de râs. Domnul Cotescu spunea la un moment dat: <<E cel mai bun scenariu de comedie pe care l-am citit>>. Era o doctorie într-o linguriţă de miere”.

Catrinel Dumitrescu cu Victoria Cocias în „Aici nu-i de joacă ". FOTO Facebook Catrinel Dumitrescu

Teatrul şi filmul îi sunt aproape de suflet în continuare, „atâta vreme cât îmi păstrez speranţa că meseria asta încă se mai poate face cu nobleţe şi cu eleganţă şi nu cu mijloace ieftine“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat