Actrița superbă care i-a luat mințile unui mare lider comunist. L-a înnebunit pe Gheorghe Gheorghiu Dej cu frumusețea sa

Actrița superbă care i-a luat mințile unui mare lider comunist. L-a înnebunit pe Gheorghe Gheorghiu Dej cu frumusețea sa

Marea actriţă de teatru Dina Cocea a rămas în istorie drept una dintre cele frumoase și talentate actrițe ale României. Se spune că niciun bărbat nu a rămas indiferent la șarmul său. Este și cazul lui Gheorghe Gheorghiu Dej, unul dintre cei mai puternici lideri comuniști.

Maria Constantina Dina Cocea s-a născut pe 27 noiembrie 1912 la Bucureşti, într-o familie de intelectuali. Tatăl său a fost scriitorul şi pamfletarul N.D. Cocea, iar mama - Florica Mille, fiica lui Constantin Mille. Mătuşa sa a fost celebra Alice Cocea, un nume care a strălucit în perioada interbelică pe marile scene ale teatrului parizian, scrie click.ro.

Dina Cocea, o frumusețe răpitoare FOTO Adevărul

Deosebit de atrăgătoare, cu un farmec aparte,, Dina Cocea a fost curtată de bărbaţi importanţi ai vremii. Astfel, s-a spus că ea ar fi fost iubita baronului Manfred von Killinger, pe vremea când acesta a fost ambasadorul Germaniei în România, între 1941 și 1944. De asemenea, a existat zvonul că l-a cucerit cu frumusețea ei și ar fi avut o legătură foarte discretă cu liderul comunist Gheorghe Gheorghiu Dej.

Citește articolul complet pe click.ro

A studiat la Paris, dar a făcut carieră în România

Dina Cocea, cu studii la Paris, a ales să se întoarcă în România. În 1935, urca pe scenele teatrelor din Bucureşti sub numele de Dina Cerni, fiind actriţă a Companiei Bulandra-Maximilian-Fotino.

Avusese un debut cinematografic la Paris, în 1934, într-un rol din filmul ”La jeune fille d`une nuit”. În ţară, şi-a continuat cariera atât în teatru, cât şi în film. Debutul în filmul românesc l-a avut în 1939 în producţia ”O noapte de pomină”.

Cariera în cinematografia românească a continuat cu ”Neamul Şoimăreştilor”, ”Iancu Jianu”, ”Ştefan cel Mare” şi altele. S-a împărţit între scena de teatru şi film vreme de şapte decenii. Activitatea în teatru nu s-a rezumat doar la statutul de actriţă.

Frumoasa Dina Cocea a devenit încă de la 30 de ani directorarea propriului teatru particular, ”Teatrul Nostru”. În 1952 a fost numită decan al Facultăţii de Teatru din Bucureşti. Începând cu 1956 a reprezentat România la congrese internaţionale ale ONU şi UNESCO. Până în 1989 a fost preşedintele Asociaţiei Oamenilor e Artă din Instituţiile Teatrale şi Muzicale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat