Actrița Valeria Ogășanu a murit la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist făcut de fiul său și al lui Virgil Ogășanu

Actrița Valeria Ogășanu a murit la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist făcut de fiul său și al lui Virgil Ogășanu

Actrița Valeria Ogășanu a murit duminică, 26 februarie. Anunțul trist a fost făcut de fiul său și al actorului Mihai Ogășanu, pe pagina de socializare. Povestea de dragoste a celor doi actori a început pe scena Teatrului Bulandra, acolo unde s-a întâlnit prima dată.

Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu a murit la 76 de ani FOTO Facebook Mihai Ogășanu

Valeria Ogășanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în București, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1969. În 1968, joacă primul rol în filmul: Vin cicliștii. Frumoasa actriță a mai jucat în filme precum: „Frații Jderi”, „Fram” și „Trandafirul galben”.

"Drum lin în Lumină, iubită mamă! Te iubesc!" Acesta este mesajul emoționant prin care Mihai Ogășanu a anunțat decesul mamei sale.

Valeria și Virgil Ogășanu au avut o căsnicie de peste 40 de ani, rodul iubirii lor fiind unicul fiu, Mihai. Acesta este un cunoscut compozitor, autorul unor hituri interpretate de Loredana Groza, precum: “Extravaganzza”, “Zig-zagga” sau “Le, le”.

Dragostea dintre cei doi actori s-a înfiripat pe scena Teatrului Bulandra, unde s-au și cunoscut. După o relație de câțiva ani, aceștia s-au căsătorit. Se pare că decesul a survenit în urma mai multor afecțiuni de care suferea actrița. La toate acestea, actrița și restul familiei sale s-au îmbolnăvit de Covid-19 și au stat două săptămâni în spital. După ce a contractat virusul, regretata actriță a început să se simtă tot mai rău, iar organismul a cedat, din păcate.

"Așa a vrut Dumnezeu să se întâmple. Pe tata îl susținem cât putem, și el suferă enorm, s-au iubit, s-au adorat toată viața, a fost o iubire imensă. Niciodată nu ești pregătit pentru astfel de momente grele, iar când îți mor părinții este foarte dureros. Odata cu moartea mamei simt că s-a rupt o bucățică din mine, din inima mea, acesta este sentimentul. Mama va fi înmormântată marți, la ora 12.00, în cimitirul din comuna Cornu. A avut o formă rară de cancer, care i-a împânzit tot corpul, care nu i a permis nici să fie operată, a fost ceva galopant. Ultimele zile a vrut să le petreacă nu în spital, ci cu noi, la căsuța din Cornu, aici a vrut să fie înmormântată,, la Cornu”, a precizat Mihai Ogășanu", conform impact.ro

Virgil Ogășanu a debutat în 1962

Virgil Ogășanu, în vârstă de 82 de ani, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, la clasa profesoarei Beate Fredanov, şi a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ. În 1962 are loc debutul cinematografic, în filmul „Doi băieţi ca pâinea caldă“.În 1965, intră în trupa Teatrului Bulandra, unde a rămas până astăzi. În 2002, a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciu Credincios în grad de Cavaler. În acest an, poate fi văzut pe marile ecrane în filmul „Evadarea“, în regia lui Andrei Gruzsniczki, primul film pe peliculă alb-negru de la „Moromeţii“.

image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...