Acum vedeți de ce a încercat Dragnea să-l cumpere pe Grindeanu? Ponta, declarații INCENDIARE la TVR!

Acum vedeți de ce a încercat Dragnea să-l cumpere pe Grindeanu? Ponta, declarații INCENDIARE la TVR!

Acum iese la iveală motivul pentru care, acum nici o lună, pe Dragnea l-a apucat subit grija de soarta lui Sorin Grindeanu! O cârtiță din Sistem, poate chiar din DNA, l-a informat că se lucrează la Dosarul Belina. Știți, lacul unde și-a făcut poze cu știucile și cu Grindeanu după faza cu „noaptea ca hoții”. Mai mult, pentru că dușmanca de la DNA s-a prins de fază și a baricadat obiectivul, rămas fără informații, Dragnea l-a pus pe Toader să-i trimită pe oamenii săi(NR. ai lui Dragnea) de la Inspecția Judiciară la DNA să-și bage nasul prin dosare, să pună presiune. Prea se leagă aceste evenimente. Așa cum se leagă și ieșirea lui Ponta la rampă cu același subiect. Numai amatorii nu s-au prins de scopul interviului lui Ponta din HotNews. Adică acela de a scoate pe tapet dosarul Belina. Pentru a-i avertiza pe procurori că știe, să nu încerce mușamalizarea.

Nouă, oameni buni, cel mai periculos ni se pare Toader. Care a acceptat, neverosimil, să trimită Inspecția Judiciară la DNA și Parchetul General după ce ambele instituții au făcut percheziții și audieri cu angajați și acționari, foști și actuali, de la TelDrum...

Luni seara, Ponta s-a dus la TVR și a recunoscut că a dat declarații despre vizitele la Belina. 

Ponta a fost, luni, la DNA, unde a fost audiat aproape 4 ore, într-un dosar în care se anchetează modul în care s-a făcut trecerea lacului Belina, din Teleorman, pe când era premier, la firma TelDrum. Victor Ponta a confirmat că și Sorin Grindeanu a fost audiat în același dosar, la fel ca Ludovic Orban.

„Nu am fost să îl dau în gât că, dacă voiam, o făceam. Şi el ştie despre mine şi eu despre el. Am stat cinci ani împreună. Dragnea e trist că aşa e natura lui. Stă prea mult cu Codrin. Eu m-am dus la DNA să mă apăr, nu să denunţ pe cineva. Dragnea e trist, dar mie mi se rupe sufletul.

Eu cred că Dragnea e încă foarte util sistemului. Se duce la o emisiune, îşi arată colţii, şi atât. Dragnea m-a minţit urât rău. În politică, eu sunt foarte raţional. De când a preluat puterea, e iraţional.

Şi Sorin Grindeanu a fost întrebat în acelaşi dosar ca şi mine. Grindeanu şi cu mine suntem singurii oameni care avem SPP. Dacă eu spuneam că nu am fost la Belina, scoteau hârtia şi eram martor mincinos. Eu sunt convins că procurorul, înainte să mă cheme pe Grindeanu şi pe mine, avea la dosar hârtia de la SPP. Dacă spuneam că nu am fost, ne băgau la mărturie mincinoasă.

Dragnea m-a băgat în lac. Eu şi Grindeanu credeam că mergem la Consiliul Judeţean. Să treacă de la minister la Consiliul Judeţean nu e abuz în serviciu al unui ministru.

Eu nu vreau să îl văd pe Dragnea dat jos cu ajutorul dosarelor. Să fie ca mine. Aş vrea să îi văd pe cei din PSD că spun că nu îl vor şi să îl dea jos. Cei din cercul lui nr. 1 îl pupă acum pe Daddy, dar îl aşteaptă.” a declarat Victor Ponta.

Cronologie:

*** 14 iulie 2017

Comunicat DNA: În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1332/VIII/3 din 25 septembrie 2014, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

SIMIONESCU ADRIAN CONSTANTIN, la data faptelor deputat în Parlamentul României și acționar în cadrul societății comerciale Fan Speed Nikopole, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, 
- complicitate la evaziune fiscală, 

FIȘCUCI MARIAN, la data faptei administrator al SC Proinvest SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, 

MARINAȘ FLORINEL și SIMIONESCU MIHAI ALEXANDRU, la data faptelor administratori ai Fan Speed Nikopole, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Fișcuci este fostul director general al TelDrum. Marinaș Florinel este cumnatul lui Dragnea.

*** 17 iulie 2017

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că inspectorii IJ au început, luni, verificările la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), perioada controlului fiind 17 iulie-11 august.

*** 10 august 2017 

Ilie Dragne, personaj apropiat de familia lui Liviu Dragnea, a fost retinut de procurorii Parchetului General, acuzat de o evaziune fiscala de 200.000 de lei, după percheziții la Ferma de porci de la Salcia.

Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea, fara legaturi de rudenie cu Liviu Dragnea) este un personaj-cheie in ingrengatura de firme detinute de familia si prietenii lui Liviu Dragnea, presedintele PSD.

Ilie Dragne apare ca actionar sau administrator in mai multe firme detinute fie de Tel Drum, fie de Valentin Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea).

Ce legaturi are Ilie Dragne cu ferma de porci detinuta de Valentin Dragnea?

In 2014, Ilie Dragne a cumparat de la Petre Pitis (presedintele Consiliului de Administratie al TelDrum), prin intermediul firmei Ludikon System SRL. In aprilie 2014, la trei luni dupa ce Ilie Liviu Dragne cumpara cu 800.000 de lei Romcip SA (actuala Ferma Salcia SA), in Ludikon Systems intra un nou actionar. Este vorba de o persoana din Teleorman, nascuta in 1989: Valentin Stefan Dragnea. Pana atunci, din 2013, actionarul unic al Ludikon Systems a fost Ilie Liviu Dragne. Fiul presedintelui PSD obtine initial 10% din actuni printr-un aport de capital de 50 de lei. Peste numai doua saptamani, Valentin Stefan Dragnea ajunge din minoritar cu 10% actionar cu 90% in Ludikon (firma care devenise actionarul majoritar al fermei de porci), dupa ce primeste de la Ilie Liviu Dragne inca 80% din actiunile Ludikon platind pentru ele valoarea nominala: 450 de lei. In datele de la Registrul Comertului nu figureaza nici un alt contract de vanzare - cumparare pentru alta suma.

Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea) isi are resedinta intr-un bloc saracacios din Capitala, Sectorul 3. HotNews.ro relata intr-un articol din martie acest an ca vecinii nu-l mai vazusera trecand pe acasa de jumatate de an. Pe usa locuintei scrie inca familia Dragne, iar aici era si sediul Ludikon System (detine Ferma Salcia SA). Vecinii ne-au spus ca nu l-au auzit pe nea Ilie sa se laude cu vreo rudenie cu Liviu Dragnea. Cand le-am spus ca vecinul lor detine mai multe firme, si-au facut cruce si au spus ca nu-si imaginau ca ar fi mare om de afaceri.

"Acum noi nu stim ce facea omul, dar nu l-am auzit de afaceri. Se imbraca simplu, ca noi, cu haine vechi uneori. Aici este un bloc de pensionari, cu locuinte mici, inghesuite. Nu cred ca are cineva ferma de porci cu cifre de afaceri de milioane asa cum spuneti dumneavoastra", a fost reactia vecinilor.

Ilie Liviu Dragne mai detine acum actiuni la firmele: La Zooveg 2010 SRL, Interfrigo Logistics SRL, S&P Investment Management SRL si Solartech RVC SRL.

*** 18 august 2017

Comunicat DNA: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de următorii suspecți
- S.C. TEL DRUM SA, persoana juridică
- PITIȘ PETRE și VIȘAN MIRCEA, reprezentanți ai S.C. TEL DRUM SA,
toți pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene

- S.C. WFA IMPEX SRL, persoana juridică
- ION FLORIAN, reprezentant al persoanei juridice WFA IMPEX SRL,
- NEDA FLOREA, reprezentant al S.C. TEL DRUM SA,
toți pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

La data de 16 mai 2017 a fost înregistrată sesizarea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, în cursul anului 2016, ar fi folosit o schemă de obținere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea prețului unor utilaje.
Pe baza actelor procedurale desfășurate de procurori până în acest moment, a rezultat că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt, așa cum este descrisă în ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale:

În cursul lunii iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială TEL DRUM SA în cadrul programului „Creșterea Competitivității Economice”, finanțat din fonduri europene. În cadrul proiectului TEL DRUM SA urma să achiziționeze o „stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a SC TEL DRUM SA”.
În urma depunerii cererii de rambursare în luna februarie 2016, beneficiarul TEL DRUM SA a primit din fonduri europene, suma de 4.170.462,5 lei, sumă apropiată de valoarea maximă eligibilă în cadrul proiectului, nerambursabilă.

*** 22 august 2017

Antena 3: Fostul premier Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu Liviu Dragnea

24 august 2017 Grindeanu: M-am întâlnit cu Liviu Dragnea

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit "în urmă cu câteva zile" cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi că prima sa opţiune este să rămână membru al formaţiunii social-democrate.Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...