Acuzaţii bizare. Rusia susţine că SUA ar fi înmulţit căpuşe în Ucraina ca să-i infecteze soldaţii cu Boala Lyme

Acuzaţii bizare. Rusia susţine că SUA ar fi înmulţit căpuşe în Ucraina ca să-i infecteze soldaţii cu Boala Lyme

Şeful trupelor pentru protecţia radiologică, biologică şi chimică din Federaţia Rusă, general-locotenentul Igori Kirillov, a declarat joi într-o conferinţă de presă că specialiştii americani au adunat şi înmulţit căpuşe în sud-estul Ucrainei, fapt ce a coincis cu o creştere puternică a numărului acestora în regiunile ruse de la graniţa cu Ucraina şi a creşterii numărului de cazuri de borelioză (Boala Lyme).

În trecut , generalul a mai declarat că Rusia a primit un raport despre activitatea agenţiilor SUA privind limitarea ameninţării războiului în Ucraina în anii 2005-2016, potrivit RIA .

„Un proiect aparte a fost acela pentru studierea căpuşelor ixodide, care pot fi purtătoare a unei întregi serii de infecţii extrem de periculoase (tularemie, febra West Nile sau febra Crimeea-Congo), proiect realizat de sepcialiştii Universităţii din Texas. Adunarea căpuşelor se desfăşura în special în zona de sud-est a Ucrainei, unde au fost localizate focarele naturale de infecţie, specifice pentru teritoriile Federaţiei Ruse”, a declarat Kirillov .

În acest context, potrivit generalului, desfăşurarea studiilor cercetătorilor americani a coincis cu „o creştere accentuată a infectării populaţiei ucrainene, dar şi cu o creştere a numărului de căpuşe într-o serie de raioane ruse aflate la graniţă cu Ucraina”.

De la începutul invaziei în Ucraina, ruşii, inclusiv preşedintele Vladimir Putin au susţinut în repetate rânduri că Statele Unite au creat laboratoare în Ucraina cu scopul de a dezvolta arme biologice. Tema a devenit una preponderent folosită de propaganda rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia