„Adăpostiți-vă!”: Imagini video dramatice surprinse de camera unui soldat în Ucraina, în timpul evacuării unei tranșee rusești

„Adăpostiți-vă!”: Imagini video dramatice surprinse de camera unui soldat în Ucraina, în timpul evacuării unei tranșee rusești

Imagini filmate cu camera de pe casca unui soldat înrolat voluntar în „Compania Aleasă” dezvăluie intensitatea frontului de luptă din Ucraina . Imaginile au fost surprinse în timpul unei ofensive asupra unei tranșee rusești.

Conflictul din Ucraina a atras voluntari din întreaga lume, care s-au mobilizat pentru a susține țara împotriva invaziei Rusiei . Printre aceștia se numără „Compania Aleasă”, un grup de voluntari format din veterani militari din Statele Unite și din alte țări, care luptă acum de partea Ucrainei împotriva Rusiei.

Imagini recente înregistrate de camerele aflate pe căștile soldaților și difuzate de portalul BusinessInsider dezvăluie intensitatea frontului de luptă, arătând o ofensivă asupra unei tranșee rusești de către voluntari americani care luptă alături de Brigada 59 Motorizată din Ucraina.

Materialul video include scene în care plutonul coboară din Humvee-urile furnizate de SUA, trage asupra presupuselor poziții rusești și aruncă grenade. Totodată, se observă luptători care se deplasează printr-un șanț în mijlocul unor focuri intense de armă, înconjurați de fum, cu schimburi de focuri de luptă suplimentare.

În timp ce se grăbesc să treacă prin tranșeele rusești, soldații se opresc în mod repetat în dreptul unor adăposturi, aruncă grenade înăuntru și strigă „Frag Out!” - un termen militar american pentru a-i anunța pe toți ceilalți că trebuie să se pună la adăpost.

Presa internațională nu a putut confirma independent proveniența imaginilor și nici detalii cu privire la locul în care s-au petrecut faptele și data la care au avut loc. Se bănuiește însă că imaginile au fost surprinse în săptămâna care a trecut (28 august - 3 septembrie)

Ultima săptămână a adus o serie de evoluții semnificative în războiul din Ucraina. Principalele două campanii militare, cea din Sud și din Nord, continuă să se afle în etape intense.

Una dintre cele mai notabile schimbări de pe linia frontului din ultima săptămână a avut loc atunci când forțele ucrainene au penetrat o linie majoră de apărare rusă în jurul satului sudic Robotyne din regiunea Zaporojie.

Principalele evoluții pe frontul din Ucraina

Săptămânile de lupte brutale au dus la câștiguri mici, dar semnificative, pe care forțele ucrainene încearcă să le valorifice. Mișcarea spre Verbove este deosebit de importantă, deoarece indică faptul că Ucraina consideră că a securizat suficient de mult Robotyne pentru a merge mai departe, notează jurnaliștii „ The New York Times ”.

Cu toate acestea, în timp ce analiștii occidentali consideră că Ucraina a încălcat prima linie de apărare din Robotyne, ei observă că mai multe alte linii de apărare converg în jurul Verbove.

Oficialii militari ucraineni au avertizat Ucraina că nu trebuie să se aștepte la progrese rapide, deoarece trupele luptă cu înverșunare pentru fiecare bucățică de teren recuperat. Apărări rusești formidabile, inclusiv mine, obstacole pentru tancuri, tranșee fortificate, cazemate de beton și „cuiburi” de lunetiști, se află în continuare în fața trupelor ucrainene, în timp ce acestea încearcă să avanseze spre sud și să creeze o falie între Rusia și Crimeea ocupată.

Joi, trupele ucrainene au raportat că au ajuns în partea de vest din Verbove și că se așteaptă de acum la bătălii mult mai dificile. În plus, ucrainenii trebuie să se apere împotriva eforturilor rusești de a-i împinge înapoi. „Rusia contraatacă în mod constant, desfășurând o apărare activă”, arată comunicările oficiale ale armatei ucrainene, adăugând că „luna noastră de lupte a arătat că inamicul nu va renunța la terenurile capturate - mai este mult de lucru”.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a ilustrat dificultatea bătăliei în timpul unei întâlniri a diplomaților în Franța, miercuri. După mai mult de două luni angajate într-o campanie istovitoare pentru a sparge liniile rusești din jurul Robotyne, capacitatea de luptă a unităților a fost epuizată, a spus el. Comandantul local a cerut permisiunea de a restructura forța de atac, selectând 31 de soldați considerați profund motivați. O treime dintre ei nu aveau experiență de luptă, a precizat el.

Pe parcursul a 40 de zile, a spus Kuleba, această unitate a efectuat șase asalturi și două misiuni de recunoaștere. Șapte soldați au fost răniți, inclusiv unul care a călcat pe o mină. „Munca acestui grup a făcut posibil ca o întreagă brigadă să atace Robotyne și să o elibereze după săptămâni de asalturi", a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat