Adaptarea după Jurnalul Annei Frank, interzisă într-o școală din SUA din cauza conținutului „explicit sexual”

Adaptarea după Jurnalul Annei Frank, interzisă într-o școală din SUA din cauza conținutului „explicit sexual”

O școală din Florida a scos de pe rafturile bibliotecii o adaptare grafică a jurnalului Annei Frank, după ce un grup de părinți s-a plâns de conținutul său "explicit sexual".

"Jurnalul Annei Frank: Adaptare Grafică”, carte interzisă într-o școală din SUA

Cartea, intitulată "Jurnalul Annei Frank: Adaptare Grafică", a fost scoasă din biblioteca Liceului Vero Beach (comitatul Indian River), după ce un grup numit „Moms for Liberty” și-a exprimat îngrijorarea.

Jennifer Pippin, cea care prezidează grupul în Indian River a susținut că adaptarea conține ilustrații în care Frank se plimbă de-a lungul unor statui nud (conținut explicit sexual), precum și o "scenă grafică" în care Frank îi cere unei prietene să-și arate sânii, relatează Insider .

După ce grupul s-a plâns de aceste lucruri, școala a considerat că o parte din carte nu "a contribuit la temele educației holocaustului".

"Jurnalul unei tinere fete" de Anne Frank a fost publicat în 1947 și conține o colecție de înregistrări/jurnal pe care adolescenta le-a făcut atunci când familia ei se ascundea de naziști în Amsterdam, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Frank a murit într-un lagăr de concentrare nazist în 1945.

Jurnalul original al lui Frank rămâne în biblioteca Liceului Vero Beach, asigură conducerea școlii.

Versiunea eliminată a fost adaptată de Ari Folman, fiul unor supraviețuitori ai Holocaustului, și ilustrată de David Polonsky.

Jennifer Pippin a declarat că grupul său are în jur de 250 de titluri pe care speră să le conteste în viitor.

„Moms for Liberty” (Mame pentru Libertate) este o grupare non-profit conservatoare, care urmărește să „apere drepturile părinților”, are legături profunde cu Partidul Republican, potrivit organizație de monitorizare Media Matters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...