Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Adevărata știre de miercuri: România are cea mai mare creştere a datoriei guvernamentale în PIB din UE! Și se anunță noi împrumuturi uriașe!

Adevărata știre de miercuri: România are cea mai mare creştere a datoriei guvernamentale în PIB din UE! Și se anunță noi împrumuturi uriașe! Eurostat: România a avut cea mai mare creştere a datoriei guvernamentale în PIB, în ultimul trimestru al anului trecut.
   
La finele lui 2018, România se situa în rândul statelor membre UE cu un nivel redus al datoriei guvernamentale raportate la Produsul Intern Brut (35%), însă în trimestrul patru 2018 comparativ cu trimestrul trei 2018 România a avut cea mai mare creştere a acestui raport dintre toate statele membre UE, un avans de 0,8 puncte procentuale, de la 34,2% din PIB în T3 până la 35% din PIB în T4, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Conform acestor date, doar patru state membre UE au înregistrat o creştere a raportului datorie guvernamentală/PIB în ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea (Romania, Marea Britanie, Suedia şi Finlanda) în timp ce, în 23 de state membre, acest raport a scăzut iar în Malta a rămas stabil.

În ritm anual, trimestrul patru 2018 comparativ cu trimestrul patru 2017, datoria guvernamentală raportată la PIB a scăzut în 24 de state membre UE, inclusiv în România, de la 35,2% până la 35%, a crescut în alte trei state membre şi a rămas stabilă în Franţa. Cele mai mari reduceri ale raportului datorie guvernamentală/PIB au fost înregistrate în Lituania (minus 5,2 puncte procentuale), Olanda (minus 4,5 puncte procentuale), Austria (minus 4,4 puncte procentuale), Malta (minus 4,2 puncte procentuale) şi Letonia (minus 4 puncte procentuale). Comparativ reducerea de 0,2 puncte procentuale a datoriei guvernamentale în România este cea mai mică înregistrată la nivelul UE. 

Recent, Guvernul României a împrumutat într-o singură zi 3 miliarde de euro, iar ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că, în premieră, din semestrul doi, România va începe să se împrumute în avans, pentru anul viitor!

Tot ieri, într-un document guvernamental, a apărut informația conform căreia Guvernul nu are acoperită suma necesară plății salariilor bugetarilor pentru trimestrul 4.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Marea campioană a României, Andreea Răducan, jignită și înjurată de postacii PSD după ce a îndemnat rom…

2 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

3 VIDEO „Hoțule!”, „Infractorule!”, „Mai ai șapte zile!” Dragnea, huiduit la inaugurarea lucrărilor la drumul ex…

4 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

5 Cum vrea Dragnea să fure alegerile din 26 mai și să paroleze România

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing