Adevărul Holding şi România TV vor să îşi lanseze propriile radiouri informative în Bucureşti

Adevărul Holding şi România TV vor să îşi lanseze propriile radiouri informative în Bucureşti

Adevărul Holding şi România TV vor să îşi lanseze propriile posturi de radio informative în Bucureşti şi, în acest sens, vor participa la un concurs pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) îl va organiza, începând din 17 noiembrie, la care s-au înscris şi Antena 3, B1 TV şi Guerrilla.

Adevărul Holding şi România TV vor să îşi lanseze propriile radiouri informative în Bucureşti (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

CNA va organiza, începând din 17 noiembrie, un concurs de acordare a mai multor frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent. Între frecvenţele care vor fi scoase la concurs se află şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla.

Cel mai mare interes este manifestat pentru cele două frecvenţe din Bucureşti care vor fi scoase la acest concurs.

Printre societăţile care s-au înscris la acest concurs se numără şi grupul de media Adevărul, care deţine cotidianul Adevărul şi tabloidul Click!. Acest trust de presă vrea să lanseze, în Bucureşti, un post de radio cu tematică informativă, intitulat Adevărul Live, au declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, surse.

Pe de altă parte, şi societatea Ridzone Computers SRL din Ploieşti, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România TV, s-a înscris la concursul organizat de CNA şi vrea să lanseze, în Bucureşti, un post de radio cu tematică informativă şi educativă, intitulat Radio 24 de ore, au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse.

Printre cei interesaţi să îşi lanseze posturi de radio în Bucureşti se numără şi societatea Antena 3 SA, care deţine licenţa televiziunii de ştiri Antena 3 şi vrea să lanseze, în Bucureşti, postul de radio cu tematică informativă 3 FM, dar şi societatea B1 TV Channel SRL, care deţine licenţa B1 TV, dorind la rândul său să lanseze, în Capitală, postul de radio B1 FM, după cum agenţia MEDIAFAX a relatat pe 3 noiembrie.

Pe de altă parte, la concursul CNA s-a înscris şi echipa Guerrilla, care vrea să îşi recâştige frecvenţele pierdute (23 de licenţe terestre). CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o altă societate - Expresiv SA. După ce situaţia juridică a acestor frecvenţe s-a finalizat cu o victorie definitivă şi irevocabilă a Consiliului Naţional al Audiovizualului în instanţă, în defavoarea Realitatea Media, CNA poate să le scoată acum la concurs.

Totodată, printre societăţile care s-au înscris la concursul organizat de CNA se numără şi Grupul Media Camina SRL, care doreşte să îşi extindă reţeaua Radio Zu şi postul de radio Romantic FM, ce emite în acest moment doar în Bucureşti.

De asemenea, societatea A.G. Radio Holding SRL, care deţine Kiss FM, Magic FM şi One FM, va participa la concursul CNA, încercând să câştige noi frecvenţe de radio pentru dezvoltarea propriilor reţele.

În aceeaşi situaţie se află şi societăţile Europe Developpement International - R SA, care deţine Europa FM, şi Radio XXI SRL, care deţine Radio 21. Europa FM şi Radio 21 vor încerca să câştige la concursul CNA mai multe frecvenţe pentru extinderea reţelelor lor.

Şi operatorul de cablu RCS&RDS, care deţine posturile de radio Pro FM şi Digi FM, s-a înscris la concursul CNA pentru a-şi extinde reţelele în ţară.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

3 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

4 „Nu mai vreau să fiu asociată sub nicio formă cu numele sau imaginea lui Liviu Dragnea”

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”