Adina Florea (propusă la şefia DNA): Experienţa profesională - atuul care m-a departajat de ceilalţi candidaţi

Adina Florea (propusă la şefia DNA): Experienţa profesională - atuul care m-a departajat de ceilalţi candidaţi

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DNA, a afirmat joi, pentru AGERPRES, că experienţa profesională, dar şi cea în actul de conducere ar fi atuul care a departajat-o de ceilalţi candidaţi înscrişi în cursă.

Întrebată care crede că a fost atuul care a departajat-o de ceilalţi candidaţi, Florea a răspuns: "Experienţa profesională, experienţa în actul de conducere, proiectul (managerial - n.r.)".

Ea a adăugat că o onorează decizia ministrului Tudorel Toader şi speră să se bucure şi de încrederea procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii.

Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcţia de şef al DNA.

"În urma desfăşurării procedurii de selecţie, care a avut loc în perioada 6 august - 4 septembrie, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este Adina Florea", se arată în anunţul publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Potrivit MJ, urmează ca această propunere să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului consultativ, şi, ulterior, preşedintelui Klaus Iohannis, pentru numirea în funcţie.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...