Adina Florea spune că va merge în faţa unei comisii parlamentare dacă va fi chemată

Adina Florea spune că va merge în faţa unei comisii parlamentare dacă va fi chemată

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA, a afirmat luni că va da curs solicitării de a se prezenta în faţa unei comisii parlamentare dacă i se va solicita acest lucru.

Întrebată de procurorul Nicolae Solomon dacă se va prezenta în faţa unei comisii parlamentare în cazul în care i se va cere, Florea a răspuns că "da".

Acesta a continuat întrebând-o dacă va trimite un dosar clasat către o comisie parlamentară, dacă i se va solicita.

"O comisie parlamentară are dreptul să ceară, ca orice cetăţean, informaţii de interes public, conform Legii 544/2001. (...) I se vor pune la dispoziţie acele informaţii. (...) Din punctul meu de vedere, un dosar clasat poate fi solicitat, aşa cum este solicitat, dacă rezumăm şi transformăm comisia parlamentară într-o persoană fizică, care are un interes şi se presupune că comisia parlamentară are un interes de vreme ce cercetează un abuz (...) - da, i-aş pune la dispoziţie dosarul", a răspuns Adina Florea.

Adina Florea susţine luni interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care va da un aviz consultativ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?