Adina Florea: Sunt foarte decisă; dacă mă numeşte domnul preşedinte, o să merg la DNA

Adina Florea: Sunt foarte decisă; dacă mă numeşte domnul preşedinte, o să merg la DNA

Adina Florea a declarat vineri că, dacă va fi numită în acelaşi timp procuror şef la DNA şi procuror la Secţia de investigare a magistraţilor, va alege să meargă la DNA.

Vineri, Florea a susţinut interviul în faţa unei comisii de la CSM, după ce şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror la Secţia de investigare a magistraţilor.

La ieşirea din CSM, Adina Florea a fost întrebată de jurnalişti ce va face dacă va fi numită în acelaşi timp în cele două funcţii.

"Sunt foarte decisă. Dacă mă numeşte domnul preşedinte, o să merg la DNA. Nu este o variantă de rezervă (procuror la Secţia de investigare a magistraţilor, n.r.)", a spus Adina Florea.

De altfel, ea a declarat în timpul interviului la CSM că nu există o legătură între cele două candidaturi .

"Candidatura mea pentru demnitatea de procuror şef al DNA rămâne. Sunt în cursul unei proceduri. Cred în această candidatură. Mi-am depus-o pentru că am credinţa că pot să aduc un plus la DNA, să-şi aducă la îndeplinire obiectivele pe care le are în lupta împotriva corupţiei, dar candidatura pe care mi-am depus-o pentru această funcţie (DNA, n.r.) nu are nicio legătură cu candidatura pentru această Secţie. Această candidatură este de procuror de execuţie, ceea ce înseamnă că îmi doresc să instrumentez dosare, aşa cum am făcut la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi aşa cum fac acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Prin urmare, nu pot fi confundate cele două candidaturi", a spus Adina Florea.

Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi-a depus candidatura şi pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei în cazul Adinei Florea, propunerea fiind acum la Preşedinţie, în analiza şefului statului. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…