„Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende temporar emiterea formularelor de călătorie

„Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende temporar emiterea formularelor de călătorie

„Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende temporar emiterea formularelor de călătorie.

Turistii romani care urmau sa plece zilele acestea spre Grecia cu masina sunt revoltati de masura decisa de autoritatile elene care au suspendat pana marti noapte emiterea formularelor de calatorie.

Oamenii si-au exprimat nemultumirea pe forumurile dedicate turismului in Grecia. Iata cateva dintre reactiile acestora:

"Nu se poate asa ceva. Adio, Grecia! Nu mai mergem in viata noastra", a scris Adrian Petrache pe unul dintre forumuri.

"Bataie de joc din partea autoritatilor grecesti! Te pun sa completezi PLF-ul cu 24 de ore inainte, acum e blocat. Eu trebuia sa plec pe 14 si daca as avea rezultatul COVID, tot nu as putea merge. Imi vreau banii inapoi. Toti! Nu e vina mea, eu am vrut, ei si-au batut joc", a scris Alexandra Greu pe acelasi forum.

Multe persoane sunt gata sa isi anuleze vacanta, intrucat considera prea scumpe testele pentru coronavirus, care ajung si la 350 de lei de persoana.

"Plecam doua familii, testul este valabil 72 de ore, iar grecii mai sondeaza si ei. Noi avem o vila a noastra, daca testul in Romania iese negativ, si dupa 72 de ore un test din Grecia iese pozitiv, am pierdut toti tot concediul si banii", a scris Badea Florin Costin.

"Nu toata lumea are 2.000 euro pt un concediu! Si, da! Testul costa foarte mult. La 4 persoane ajungi sa dai pe teste cat ai dat pe cazare. Nu prea se merita", a scris Lacramioara Ifrim.

"Si noi suntem 4 cupluri... Avem 6 nopti de cazare in Polychrono Halkidi Palace din 26. Si suntem putini spre retragere... Ne-ar costa testele de covid inca 460 euro. Dar ne este frica sa nu mai apara si alte restrictii. Mai aveti careva concedii in perioada asta? Ce hotarari luati? Noi am si platit aproximativ 2400 lei avans", a scris Alexandru Fedeles., relatează  Ziare.com .

Grecia suspendă până marți emiterea formularelor pentru turiștii care doresc să intre în țară pe la vama Kulata-Promachonas. Cei care nu au completat deja documentul trebuie să își amâne călătoria până în 15 iulie

Grecia a anunțat că suspendă până marți emiterea formularelor de călătorie pentru turiștii care doresc să intre în țară pe la vama Kulata-Promachonas, iar cei care nu au completat deja documentul sunt sfătuiți să își amâne sejurul. Celelalte puncte de frontieră rămân închise.

Anunțul a fost postat pe platforma dedicată turiștilor travel.gov.gr.

Potrivit acestuia, turiştii străini care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas vor trebui să prezinte începând de miercuri, 15 iulie, ora locală 06.00, un test molecular negativ (PCR) efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

În continuare, călătorii trebuie să completeze formularul „Passenger Location Form” (PLF), cu cel mult 24 de ore înainte de a sosi în Grecia. Prin urmare, emiterea formularului fiind suspendată până marți la ora 00.01, în următoarele trei zile turiștii care doreau să intre în Grecia pe la vama Kulata-Promachonas nu vor mai putea face acest lucru.

De altfel, autoritățile elene precizează că turiștii care nu au completat formularul ar trebui să își amâne călătoria până miercuri, când este obligatorie și prezentarea testului PCR negativ. Chiar și în aceste condiții, autoritățile din Grecia își rezervă dreptul de a testa turiștii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa