Adio, Regele Pele! Milioane de brazilieni își iau rămas bun de la fotbalistul legendar VIDEO, FOTO

Adio, Regele Pele! Milioane de brazilieni își iau rămas bun de la fotbalistul legendar VIDEO, FOTO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost adus luni la stadionul Vila Belmiro din oraşul Santos, pentru un priveghi de 24 de ore, în cursul căruia fanii îi vor putea aduce un ultim omagiu legendarului fotbalist brazilian.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a părăsit, luni, în zori, spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a ajuns la stadionul Vila Belmiro din Santos, fiind întâmpinat de sute de fani, care au aprins artificii și torte și au scandat numele fotbalistului. Cortegiul funerar, care a parcurs cei 80 de kilometri în două ore, a fost escortat de la spital la stadion de Poliţia Militară.

Conform clubului Santos FC, la care Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei , sicriul a fost depus la centrul terenului arenei din Vila Belmiro, care își va deschide porţile la ora locală 10:00 (15:00 României), iar intrarea pe stadion va fi permisă “fără întrerupere” până marţi la ora locală 10:00. În tribune au fost puse steaguri şi bannere care poartă imaginea triplu-campionului mondial, scrie Digi Sport.

Coroane imense au fost depuse pe stadionul lui Santos în memoria lui Pele. Foto Profimedia

Sunt aşteptate celebrităţi, precum preşedintele Lula, care a preluat mandatul la începutul acestui an, dar și fotbalistul Neymar, suspendat pentru meciul Lens - PSG. Acest priveghi va fi urmat de o procesiune pe străzile din Santos, oraş situat la 75 km sud-est de Sao Paulo, înaintea ceremoniei funerare la care vor lua parte doar membrii familiei lui Pele.

Cortegiul funarar a parcurs 80 km până la locul de priveghi. Foto Profimedia

Cortegiul funarar a parcurs 80 km până la locul de priveghi. Foto Profimedia

Milioane de fani sunt sunt așteptați să-i aducă un ultim omagiu legendarului fotbalist brazilian. Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional în memoria singurului fotbalist cu a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

Fanii s-au adunat în fața stadionului din Santos, creând coregrafii impresionante. Foto Profimedia

Fanii s-au adunat în fața stadionului din Santos, creând coregrafii impresionante. Foto Profimedia

Pele a murit pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani. Singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares era internat de o lună în spital din cauza cancerul la colon şi a unei infecţii respiratorii. Pele este golgheterul all-time al naționalei Braziliei, cu 77 de reușite în 92 de meciuri. Recordul a fost egalat de Neymar la Cupa Mondială 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”