Adjunctul ministrului ucrainean al Apărării: „Rusia va intra în panică atunci când va începe contraofensiva“

Adjunctul ministrului ucrainean al Apărării: „Rusia va intra în panică atunci când va începe contraofensiva“

Volodimir Havrilov, adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, consideră că după luni de conflict de uzură, situația de pe teren ar putea cunoaște evoluții rapide.

Soldat ucrainean lângă un tanc rusesc

Volodimir Havrilov a spus într-un interviu acordat publicației The Independent că: "Vom lansa contraofensiva noastră - când și unde nu contează acum. Rusia va fi în panică; veți vedea multă panică. Ei încă nu înțeleg că propaganda lor demonstrează o imagine falsă a ceea ce se întâmplă de fapt pe teren. Acest război va fi câștigat pe teren, nu pe ecranele televizoarelor, nu pe internet. Nu aș fi surprins dacă într-o zi, poate luna aceasta sau luna viitoare, vom vedea ceva care să contribuie la prăbușirea imediată a strategiei rusești sau a armatei sale, a economiei sale", scrie yahoo.com.

Havrilov a declarat că deținerea orașului Bahmut din estul țării a fost un element cheie al pregătirilor Ucrainei pentru contraofensivă. Menținerea unui punct de sprijin în "fortăreața" Bahmut a permis Ucrainei să expună faptul că mașinăria de război rusă "nu este de calitatea pe care am văzut-o în urmă cu un an, când Rusia a lansat invazia pe scară largă în Ucraina și a rostogolit tancuri în primul val".

"Bahmut a demonstrat, nu numai nouă, în Ucraina, ci și inamicului, că nu există nicio soluție militară pentru Rusia în acest război; chiar mai rău, pe Rusia o așteaptă un dezastru militar la sfârșitul acestui război și îl vom vedea în curând", a declarat ministrul adjunct al apărării.

El a adăugat că, după luni de conflict de uzură, situația de pe teren ar putea cunoaște evoluții rapide.

"Nu pot spune decât că facem tot posibilul pentru a pune capăt războiului cât mai repede... Mi-aș dori cu adevărat ca 2023 să fie un an al victoriei", a declarat Havrilov.

În noiembrie 2022, Havrilov a declarat că până la sfârșitul lunii decembrie 2022 forțele ucrainene ar putea intra în Crimeea și a prezis că războiul cu Rusia se va încheia în vara anului 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...