Administrația Prezidențială: Stabilitatea Turciei, importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională

Administrația Prezidențială: Stabilitatea Turciei, importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională

Stabilitatea Turciei este importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională, a transmis, sâmbătă, Administrația Prezidențială, adăugând că șeful statului, Klaus Iohannis, își exprimă speranța că ordinea publică în această țară va fi restabilită în cel mai scurt timp.

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

"Turcia este un partener strategic al României și aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea țării, pe baza respectării democrației și instituțiilor democratic alese de poporul turc, este importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Sursa citată precizează că președintele este în contact permanent cu instituțiile române competente cu privire la situația din Turcia încă de la începutul evenimentelor recente din această țară.

"Misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregătite să acorde toată asistența necesară, în caz de nevoie, cetățenilor români aflați în Turcia", adaugă Administrația Prezidențială.
Un grup de puciști a anunțat că a preluat puterea în Turcia, provocând confruntări care s-au soldat cu morți și răniți la Istanbul și Ankara în noaptea de vineri spre sâmbătă . Guvernul a dezmințit rapid: situația se află "în mare parte sub control", a dat asigurări premierul turc Binali Yildirim, în timp ce un purtător de cuvânt al serviciilor de informații turce a evocat o "revenire la normal".

Un total de 754 de militari au fost arestați în legătură cu acest puci, soldat cu moartea a cel puțin 60 de persoane.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro