Administraţia Trump cere mai mult personal înarmat în şcoli pentru ameliorarea securităţii

Administraţia Trump cere mai mult personal înarmat în şcoli pentru ameliorarea securităţii

Mai mult personal înarmat în şcoli, mai mulţi foşti soldaţi şi revenirea la vechile proceduri disciplinare, acestea sunt recomandările conţinute de un raport al unei comisii create de administraţia Trump după atacul armat comis în luna februarie într-un liceu din Florida, relatează AFP.

Comisia, prezidată de ministra Educaţiei Betsy DeVos, face o serie de recomandări în raportul său pentru a îmbunătăţi securitatea în instituţiile de învăţământ din SUA, în care au avut loc în mod constant atacuri armate.

În urma tragediei de la liceul Parkland, unde un fost elev a ucis 17 persoane pe 14 februarie, un milion de americani au manifestat pentru a cere reguli mai stricte privind armele de foc, în special modificarea vârstei minime la care se poate deţine armă de foc.

Autorii raportului au respins această opţiune, considerată inutilă: "Majoritatea autorilor unor atacuri comise în şcoli aveau arma de la familie sau prieteni", au subliniat ei.

În raportul de 180 de pagini, aceştia recomandă statelor adoptarea de măsuri pentru a confisca mai uşor armele unor persoane considerate periculoase.

Pe de altă parte, ei consideră că este oportună înarmarea personalului, inclusiv a cadrelor didactice, în unele şcoli - mai ales în cele din zonele rurale - pentru a putea "răspunde rapid" la un atac, în aşteptarea poliţiei.

Autorii raportului cer statelor americane să identifice instituţiile care ar putea nevoie de astfel de măsuri.

De asemenea, autorii sugerează facilitarea recrutării de foşti militari sau poliţişti care "pot fi educatori foarte eficienţi".

Comisia recomandă, de asemenea, revizuirea unei reformei a procedurilor disciplinare introduse în 2014 de către administraţia preşedintelui democrat Barack Obama.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...