Administrator de farmacii şi soţia sa, acuzaţi de evaziune fiscală; prejudiciu de peste 10 milioane lei

Administrator de farmacii şi soţia sa, acuzaţi de evaziune fiscală; prejudiciu de peste 10 milioane lei

Administratorul a şase farmacii şi soţia acestuia au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzaţi că au produs un prejudiciu de peste 10 milioane lei, prin achiziţii fictive de medicamente.

De asemenea, şase societăţi comerciale (farmacii) administrate de cei doi soţi au fost deferite justiţiei pentru evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, bărbatul este acuzat că, în calitate de administrator de drept şi de fapt al unui număr de 6 societăţi comerciale (farmacii), împreună cu soţia sa, administrator de drept pentru 3 dintre societăţile comerciale respective, în perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014, prin intermediul, în interesul şi în numele celor 6 farmacii, ar fi înregistrat în actele contabile facturi fiscale reprezentând achiziţii fictive de medicamente, livrări intracomunitare fictive de medicamente şi cheltuieli fictive.

De asemenea, ei sunt acuzaţi că nu au întocmit facturi fiscale pentru avansuri încasate, activităţi prin care au creat un prejudiciu bugetului de stat de 7.372.602 de lei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză, cu un prejudiciu total de 10.592.456 lei.

Totodată, bărbatul este acuzat că a întocmit în fals o factură fiscală reprezentând o achiziţie fictivă de medicamente (41 de cutii "Sutent" de 50 mg) şi a predat organelor de poliţie o declaraţie pe care a atestat-o ca fiind conformă cu originalul, declaraţie care avea inserată operaţiunea de vânzare a 41 de flacoane de "Sutent" doar pe copia predată organelor de poliţie.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Bucureşti, spre competentă soluţionare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”