Administratorul unei firme, trimis în judecată pentru 151 de fapte de evaziune fiscală

Administratorul unei firme, trimis în judecată pentru 151 de fapte de evaziune fiscală

Administratorul unei societăţi comerciale a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General într-un dosar în care este acuzat de 151 de fapte de evaziune fiscală, aducând statului un prejudiciu de peste 3,8 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis, joi, AGERPRES, procurorii au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unei persoane, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (151 de acte materiale).

Procurorii notează în rechizitoriul trimis instanţei că persoana, în perioada 1 ianuarie 2010 - 31 decembrie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a omis declararea în parte în declaraţii fiscale, situaţii financiare - bilanţuri contabile a tuturor veniturilor realizate astfel cum au rezultat din încasările evidenţiate în extrasele de cont bancare şi a evidenţiat în declaraţii fiscale depuse la organul fiscal operaţiuni nereale, reprezentând achiziţii derulate cu 6 societăţi comerciale, acţiunile fiind comise la diferite intervale şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Acţiunile inculpatului au avut ca urmare prejudicierea bugetul general consolidat cu suma totală de 3.837.259,23 lei, compusă din 3.784.208,76 lei reprezentând TVA (148 acte materiale) şi 53.050,47 lei reprezentând impozit pe profit (3 acte materiale), spun anchetatorii.

"Scopul omisiunilor reprezentând venituri realizate, dar nedeclarate, precum şi al achiziţiilor nereale declarate către autoritatea fiscală teritorială a fost acela de a crea o aparenţă legală a provenienţei mărfurilor comercializate ulterior şi, respectiv, acela al diminuării taxelor şi impozitelor de plată datorate bugetului de stat", se precizează în comunicat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 7.732.217 lei (din care 3.845.754 lei reprezintă impozit pe profit şi 3.886.463 lei TVA), la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere calculate de la data scadenţei până la data executării integrale a plăţii, arată PICCJ.

În vederea recuperării prejudiciului s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra a 9 bunuri imobile şi asupra unui autoturism, precum şi măsura popririi asupra conturilor bancare, menţionează procurorii.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Călăraşi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Priviți, Rusia aduce noi sute de tancuri în Ucraina! / Nu ziceau toți că a ajuns pe fundul sacului?